Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

«Πλην Λακεδαιμονίων»


 «Πλην Λακεδαιμονίων» σχολίαζε η «Καθημερινή» για τη στάση του ΚΚΕ απέναντι στην Ελληνογαλλική Συμφωνία για την αγορά των «Rafale» και των φρεγατών, καταγράφοντας με ικανοποίηση την «εθνική στάση» που επέδειξαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, υπερψηφίζοντας τη σχετική συμφωνία. Το πρόβλημά τους βέβαια δεν είναι τα αεροπλάνα και τα πλοία, που η αγορά τους έχει άλλωστε μεγάλες γεωπολιτικές και επιχειρηματικές «ουρές». 

Το πραγματικό τους πρόβλημα είναι ότι το ΚΚΕ αποκαλύπτει την πραγματική σκοπιμότητα των εξοπλισμών, που δεν είναι βέβαια η προάσπιση της άμυνας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων για το συμφέρον του λαού, αλλά η υπηρέτηση των σχεδιασμών της αστικής τάξης και των ευρωατλαντικών συμμάχων της, στον ανταγωνισμό τους με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα. 

Αυτό που τους κάθεται πραγματικά στο λαιμό, είναι ότι το ΚΚΕ δεν συντάσσεται με την «εθνική ομοψυχία» που «σφραγίζουν» τα συμφέροντα της αστικής τάξης και προϋποθέτει να σέρνεται ο λαός πίσω από τις επιδιώξεις και τους σκοπούς της, μετρώντας ο ίδιος τη μια ήττα μετά την άλλη. Θα έπρεπε πάντως ο συντάκτης της «Καθημερινής» να είναι πιο προσεχτικός στην επιλογή των τίτλων. 

Θυμίζουμε ότι το «πλην Λακεδαιμονίων» χρησιμοποιήθηκε ξανά για το ΚΚΕ την περίοδο των εθνικιστικών συλλαλητηρίων για την τότε ΠΓΔΜ, στα οποία συμμετείχαν όλα τα αστικά κόμματα. 

Μόνο το ΚΚΕ προειδοποιούσε τον λαό ότι πίσω απ' αυτό το παραλήρημα κρυβόταν το παζάρι για την «ευρωατλαντική ολοκλήρωση» των Βαλκανίων, με την ένταξη της σημερινής Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, όπως και έγινε, με την ιμπεριαλιστική Συμφωνία των Πρεσπών...

 Στο λαό το κόστος της εμπλοκής στα επιθετικά σχέδια των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών συμμαχιών

 Τα «Rafale» δεν αφορούν την άμυνα της χώρας, αλλά τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς

1 σχόλιο:

  1. https://iskra.gr/%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%ba%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%bd%ce%b4%ce%bf%cf%8a%ce%bc%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%84/..... Το ΚΚΕ δεν έχει κάνει κανένα απολύτως λάθος. Ερμηνεύει τα γεγονότα με βάση της Μαρξιστική Λενινιστική θεωρία που έχει δικαιωθεί απόλυτα στη ζωή. Λάθος και τραγωδία ταυτόχρονα θα ήταν το ΚΚΕ να λέει αυτά που μας σερβίρει το Λαφαζαναίικο που έχει διαλέξει να είναι με το ρωσικό Ιμπεριαλισμό. Υπενθυμίζουμε λοιπόν πως πρόκειται για ενδοιμπεριαλιστικές διαφορές μεταξύ ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ ΙΡΑΝ κ.α για το ποιός θα πάρει καλύτερο μερίδιο απο τη λεία βουτηγμένη στο αίμα τον λαών για να βελτιώσει τη θέση του στην Ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Το ΚΚΕ έχει βγάλει συμπεράσματα τα τελευταία ...30 χρόνια... απο την καταστροφή του Δ.Κ.Κ και της ΕΣΣΔ και τα εφαρμόζουμε στην καθημερινή δράση. Η Λύση για τους λαούς βρίσκεται στην ενίσχυση της Κοινωνικής Συμμαχίας σε Αντικαπιταλιστική Αντιμονοπωλιακή πορεία ενάντια στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο και όταν γίνει να παλέψουν κάτω απο την δική τους ταξική σημαία για την υπεράσπιση της ταξικής τους πατρίδας αντιμετωπίζοντας ντόπια και ξένη αστική τάξη σαν εισβολέα με έξοδο απο τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο και νίκη της εργατικής λαικής εξουσίας. Αυτά που μας σερβίρει το Λαφαζαναίικο ο λαός τα πλήρωσε με το αίμα του όταν τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 δεν διεκδίκησε την εξουσία σε επαναστατικές συνθήκες με τον συσχετισμό στα Βαλκάνια συντριπτικό λόγω ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ...λαοκρατία ευρωκομουνισμός.... Ας αλλάξουν πλευρό και χέρι... στο Λαφαζαναίικο γιατί πιάστηκαν... Κουράγιο.. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου