Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Σπουδαίος λόγος είναι μόνο η υγεία, η ασφάλεια και τα δικαιώματα των μεταλλωρύχων. Όχι τα κέρδη των εταιρειών


Και μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου,
αποκαλύφθηκε πως πρόκειται για μία ξεκάθαρα συνδικαλιστική απόλυση. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η εταιρεία Edilmac προσπαθεί να αξιοποιήσει τον νόμο Χατζηδάκη που καταργεί την προστασία από απόλυση των συνδικαλιστών, χρησιμοποιώντας τη φράση που εισήγαγε ο νόμος περί «σπουδαίου λόγου» για να ανοίξει την κερκόπορτα των συνδικαλιστικών απολύσεων.

Σπουδαίος λόγος για την Edilmac, όπως ομολόγησε ενώπιον του δικαστηρίου ο διευθυντής του έργου, είναι η διαφύλαξη και η αύξηση των κερδών της εταιρείας για αυτό και δεν εφάρμοζε τις συστάσεις του Τεχνικού Ασφαλείας, κ. Τζανετή.

Σπουδαίος λόγος για μας είναι να μπαίνουν και να βγαίνουν σώοι και αβλαβείς οι μεταλλωρύχοι από τις στοές. Σπουδαίος λόγος για μας είναι να μπορεί ο μεταλλωρύχος να ζήσει και να θρέψει την οικογενειά του από την εργασία του με αξιοπρέπεια. Σπουδαίος λόγος για μας είναι η υγεία του μεταλλωρύχου να μην επιβαρύνεται από τις συνθήκες εργασίας. Σπουδαίος λόγος για μας τελικά είναι να μπορεί ο μεταλλωρύχος να ζήσει ικανοποιώντας όλες τις σύγχρονες ανάγκες του. Για αυτό χρειάζεται άμεσα να ανακληθεί η απόλυση, να γυρίσει ο πρόεδρος του ΣΕΜΛΑ ξανά στη δουλειά.

Καλούμε όλους τους μεταλλωρύχους και τα εργατικά σωματεία να διεκδικήσουμε αυτά που αποτελούν για μας -τον δικό μας εργατικό- σπουδαίο λόγο.

Ο διευθυντής του έργου και οι δύο προϊστάμενοι –«φερέφωνα» της εταιρείας- που έφερε η εταιρεία για να καταθέσουν, δεν μπόρεσαν να αποκρύψουν την αλήθεια από το δικαστήριο, και έφυγαν όπως ήρθαν με σκυμμένα κεφάλια. Η αλήθεια έλαμψε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, χωρίς να δειλιάσουμε, μέχρι να δικαιωθούμε.

«Ο άνθρωπος πρέπει να περπατά με το κεφάλι ψηλά, κόντρα στον ήλιο, μέχρι που ο ήλιος να του κάψει το μέτωπο, σφραγιζοντάς το με την σφραγίδα της τιμής. Όποιος περπατά με σκυμμένο το κεφάλι χάνει την τιμή του.»

Έτσι περπατάμε οι μεταλλωρύχοι με το κεφάλι ψηλά και περήφανοι!

Ευχαριστούμε από καρδιάς, τις εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις και όλους τους εργαζόμενους που συμπαραστέκονται εμπράκτως στον αγώνα του Συνδικάτου μας τόσο ενάντια στην συνδικαλιστική απόλυση του Προέδρου μας, όσο και για να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα όλων των μεταλλωρύχων.              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου