Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Από τις 11 Φλεβάρη η παράσταση «Μαρίκα Νίνου - Σαν άστρο»

 


Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν από τις 11 Φλεβάρη θα φιλοξενήσει την παράσταση «Μαρίκα Νίνου - Σαν άστρο» της Μαριάννας Κάλμπαρη.

Η αρμενικής καταγωγής Μαρίκα Νίνου γεννήθηκε εκατό χρόνια πριν, το 1922, πάνω σε ένα καράβι με το οποίο φυγαδεύτηκαν πρόσφυγες από τη Σμύρνη. Πέθανε μόλις το 1957.

Υπήρξε μια από τις λίγες γυναίκες που διεκδίκησαν και κατέκτησαν τη θέση τους στο ανδροκρατούμενο ρεμπέτικο πάλκο. Μέσα στα επτά χρόνια της καριέρας της ως λαϊκής τραγουδίστριας, η Νίνου πρόλαβε όχι μόνο να συνεργαστεί με σπουδαίους συνθέτες και να πει αξέχαστα τραγούδια, αλλά και να δημιουργήσει έναν ολόκληρο μύθο γύρω από την ερμηνευτική ικανότητα και τη μνημειώδη σκηνική της παρουσία, που ήταν πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού της εποχής.

Η παράσταση χρησιμοποιεί μια πρωτότυπη φόρμα, που συνδυάζει τη ζωντανή μουσική και το τραγούδι με τη δραματοποιημένη αφήγηση και τον χορό - ακροβασία. Η δραματουργία, με άξονα γνωστά και λιγότερο γνωστά ρεμπέτικα τραγούδια που ερμηνεύονται επί σκηνής, ζωντανεύει μια εποχή που χάθηκε μαζί με τα ήθη και τους πρωταγωνιστές της, μέσα από πρωτότυπα κείμενα, αλλά και αυθεντικές γραπτές ή προφορικές μαρτυρίες.

Συντελεστές: Δραματουργία - Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη. Συνεργάτης στη Δραματουργία - Σκηνοθεσία: Γιάννος Περλέγκας. Πρωτότυπα κείμενα: Μαριάννα Κάλμπαρη. Μουσική Επιμέλεια: Γιάννος Περλέγκας.

Παίζουν (αλφαβητικά): Ευγενία Αποστόλου, Βερόνικα Δαβάκη, Δημήτρης Μαγγίνας, Γιάννος Περλέγκας, Μάνος Στεφανάκης.

Μουσικοί επί σκηνής: Αυγερινή Γάτση, Στράτος Γκρίντζαλης, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Γιάννος Περλέγκας.

Χορός - ακροβασία: Χριστίνα Σουγιουλτζή

Παραστάσεις από Τετάρτη έως Κυριακή.

Εισιτήρια: viva.gr και κρατήσεις στα τηλέφωνα 210-3228706 και 210-3222464.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου