Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

«Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά για την υπογραφή ΣΣΕ»

 
«Συνεχίζουμε με συνέπεια, ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά, για την υπογραφή ΣΣΕ», «συνεχίζουμε στον δρόμο που έχουμε χαράξει, μαζικοποιούμε και δυναμώνουμε ακόμα περισσότερο το Σωματείο μας ΕΝΕΔΕΠ ώστε να κερδίσουμε αυτά που δικαιούμαστε, αυτά που στερούν από τις οικογένειές μας», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ.

Συντονίζει τη δράση με Σωματεία του Πειραιά και καλεί σε πλατιά σύσκεψη την Παρασκευή 18 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Παράλληλα το Σωματείο συμμετέχει στη μεγάλη συγκέντρωση στις 26 Φλεβάρη στο Σύνταγμα σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Πλημμυρίζουμε με πορτοκαλί γιλέκα στις 26 Φλεβάρη το Σύνταγμα μαζί με συναδέλφους από όλους τους κλάδους που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα».

Επισημαίνει ότι «το  τεράστιο κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που εκφράζεται απέναντι στο δίκαιο αγώνα μας επιβεβαιώνει ότι "όλοι μαζί μια γροθιά" μπορούμε να σπάσουμε κάθε αδιαλλαξία, κάθε τρομοκρατία. Η επίθεση που δέχονται οι συνάδελφοι στη ΛΑΡΚΟ που τους απολύουν και τους ξεσπιτώνουν, οι συνάδελφοι στα "Πετρέλαια Καβάλας" που τους απολύουν, οι συνάδελφοι στη Ζώνη που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι, οι συνάδελφοι σε κάθε κλάδο που δέχονται την ίδια επίθεση είναι  οι δικοί μας άνθρωποι, τα δικά μας παιδιά, οι δικοί μας φίλοι. Κλιμακώνουμε τη μάχη, οργανώνουμε τη δική μας αντεπίθεση απέναντι σε κάθε COSCO. Οργανωνόμαστε, συσπειρωνόμαστε, γινόμαστε μια γροθιά».

Η ΕΝΕΔΕΠ διεκδικεί:

  • Συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, αορίστου χρόνου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Δίκαιες αμοιβές που θα συνυπολογίζουν τα νυχτερινά, τα Σαββατοκύριακα, τις αργίες, τις 3ετίες, τις ειδικές συνθήκες ειδικοτήτων και τις σύγχρονες ανάγκες
  • Εφαρμογή του νόμου που προβλέπει την ένταξη στα ΒΑΕ των εργαζομένων στις εργατικές πόστες.
  • Επαναπρόσληψη των εργαζομένων στους οποίους δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις.
  • Σεβασμό της αξιοπρέπειας των εργαζομένων στον χώρο δουλειάς, προστασία της υγείας και της Ασφάλειας. (Διαβάστε όλη την ανακοίνωση εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου