Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Όλοι στο λιμάνι!

 
Ηχηρή και αποφασιστική δίνουν οι απεργοί της COSCO οι οποίοι συνεχίζουν να περιφρουρούν την απεργία τους κουρελιάζοντας το όργιο καταστολής από την κυβέρνηση που κατ’ εντολή της εργοδοσίας έστειλε αμέτρητες αστυνομικές δυνάμεις.
Παραμένει ακλόνητα και αποφασιστικά, μαζικά και αγωνιστικά να διεκδικεί την υπογραφή ΣΣΕ που θα βασίζεται στους δύο κεντρικούς πυλώνες που έχουμε όλοι μαζί συναποφασίσει:
  • Στις συμβάσεις πλήρους απασχόλησης δηλαδή να μην είναι πολυτέλεια η μόνιμη και σταθερή δουλειά των εργαζομένων.
  • Στην αύξηση των αμοιβών για το σύνολο των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά! Όλα αυτά τα χρόνια δεκάδες εκατομμύρια ευρώ είναι τα κέρδη της COSCO από την επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά που οφείλεται πρώτα και κύρια στην εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Ανακοινώσεις στήριξης της απεργίας των λιμενεργάτων από εργατικά συνδικάτα
 
Με ανακοινώσεις του Σωματεία και συνδικάτα καταγγέλλουν την επιχείρηση τρομοκράτησης των απεργών της COSCO που εξελίσσεται από τα ξημερώματα, καλώντας τους εργαζόμενους να στηρίξουν την απεργία των λιμενεργατών.

«Η κυβέρνηση, με την εργοδοσία επιστράτευσε δυνάμεις καταστολής και μπράβους, που έχουν ζώσει το λιμάνι του Πειραιά, ενάντια στους λιμενεργάτες που απεργούν (...) Καλούμε όλους τους ναυτεργάτες να κατέβουν στο λιμάνι τώρα, στην πύλη της COSCO, να σταθούμε αλληλέγγυα στο πλευρό των απεργών λιμενεργατών και να σπάσουμε την τρομοκρατία των αφεντικών και της κυβέρνησης. Όλοι στο πλευρό των απεργών λιμενεργατών της Cosco. Αγωνίζονται και διεκδικούν: Υπογραφή ΣΣΕ που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, εφαρμογή του νόμου για τα ΒΑΕ, επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων, που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ.

«Οι εργάτες της COSCO έχουν την στήριξή μας. Όλοι κάτω στο λιμάνι στο πλευρό των απεργών» τονίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων Ν. Αττικής σημειώνοντας πώς «Η απόφαση της κυβέρνησης να στείλει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο Λιμάνι για να στηρίξουν το μονοπώλιο της COSCO είναι απόδειξη ότι το λεγόμενο επιτελικό κράτος, όταν καλείται να υπερασπίσει τα συμφέροντα που υπηρετεί τότε είναι ικανό και γρήγορο ... Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να στηρίξουν με την παρουσία τους σήμερα την δίκαιη απεργία των εργατών στο λιμάνι. Η αλληλεγγύη είναι πιο ισχυρό όπλο από τις δυνάμεις καταστολής. Όλοι σήμερα κάτω στο λιμάνι. Απαιτούμε να φύγουν άμεσα οι δυνάμεις καταστολής από το λιμάνι. Να σταματήσουν από το κράτος όλες οι προσπάθειες καταστολής της απεργίας».

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους απεργούς στην COSCO που δεν κάνουν πίσω και όλοι μαζί φωνάζουν "η τρομοκρατία τους δεν περνάει"» σημειώνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής προσθέτοντας «χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητά τους για την υπεράσπιση της απεργίας και των δικαιωμάτων τους.Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους από όλους τους κλάδους που βρίσκονται στο λιμάνι μαζί με τους απεργούς, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους.Η τρομοκρατία δεν θα περάσει – Η αλληλεγγύη των εργαζομένων θα την σπάσει».

«Έξω τα ΜΑΤ από το λιμάνι! Είμαστε στο πλευρό των εργατών της COSCO! Όλοι στο λιμάνι του Πειραιά!» τονίζει στην ανακοίνωση του το ΣΕΤΗΠ Ν.Αττικής προσθέτοντας «Τα δικαστήρια 5 ημέρες πριν έχουν προκηρύξει ήδη παράνομη την απεργία, απόφαση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του κεφαλαίου. Έτσι εννοούν το επιτελικό κράτος: βία και καταστολή για τους εργαζόμενους. Τους δηλώνουμε: δεν θα τους περάσει. Η απεργία δε θα σταματήσει. Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να στηρίξουν με την παρουσία τους την απεργία των εργατών στο λιμάνι του Πειραιά. Στεκόμαστε στο πλευρό τους αλληλέγγυοι. Απαιτούμε τώρα να αποσυρθούν τα ΜΑΤ και οι δυνάμεις καταστολής».

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο twitter αναφέρει: «Το κράτος που χάνεται στα χιόνια και τις βροχές και δεν βρίσκει το δρόμο όταν κινδυνεύει κόσμος, βρήκε το δρόμο για το λιμάνι, στέλνοντας αξημέρωτα λιμενικό & ΜΑΤ να κάνουν τον πορτιέρη της εργοδοσίας εναντίον των απεργών της COSCO».

«Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στη σημερινή 24ωρη απεργία τους. Καταγγέλλουμε τις δυνάμεις καταστολής που έχουν συγκεντρωθεί με εντολή της Κυβέρνησης και της εργοδοσίας, "αξημέρωτα" στο λιμάνι για να εμποδίσουν την απεργία. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Κανένας εργαζόμενος μόνος του! Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας, ενώνουμε τη φωνή μας με την φωνή των εργαζόμενων στη COSCO, που βροντοφωνάζουν: "COSCO-D PORT Ακούστε το καλά, σύμβαση, ασφάλεια και ένσημα βάρια"! Καλούμε τους συνάδελφους με κάθε τρόπο να βρεθούν στο λιμάνι και να εκφράσουμε  έμπρακτα την αλληλεγγύη μας» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περάματος.

Η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ εκφράζει «την απόλυτη συμπαράσταση και στηρίζει τις προσπάθειες και τους αγώνες των εργαζομένων στην COSCO για την υπογραφή μιας αξιοπρεπούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Δεν πρέπει να υπάρχει εργασιακός χώρος χωρίς υπογραφή ΣΣΕ που να μην διασφαλίζει τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων».

«Τα ΜΑΤ και οι αύρες δεν έχουν καμία δουλειά να βρίσκονται απέναντι στους απεργούς» τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα ν. Αττικής προσθέτοντας πως «οι εργάτες της COSCO έχουν όλους τους εργαζόμενους στο πλευρό τους. Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Ούτε βήμα πίσω από τα δίκια μας!».

«Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Να φύγουν τώρα οι δυνάμεις καταστολής από το λιμάνι της COSCO» απαιτεί και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρωνας».

Χρ. Κατσώτης: Να αποχωρήσουν άμεσα οι δυνάμεις καταστολής από το λιμάνι του Πειραιά

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ COSCO

1 σχόλιο:

  1. Τα "αριστερά" εξαπτέρυγα του οπορτουνισμού και της εργοδοσίας αμήχανα παρακολουθούν να γίνονται πράγματα αγνοώντας τους, και γι αυτό έχουν ξεκωλωθεί από το πρωϊ να διακινούν μια λιγόλογη ανακοίνωση-καπέλο από την εργατοπατερική σφραγίδα "ΠΕΝΕΝ" της ολιγομελούς κλίκας Νταλακογιώργου, μια και σε αυτόν τον αγώνα δεν μπορούν παρά μόνο θεατές-καπελωτές να είναι, και μόνο για να τον ξεστρατίσουν.
    Αυτή είναι η "συμβολή" τους σε ένα δυνατό επεισόδιο της ταξικής πάλης.
    Καμαρώστε τους, εδώ,
    κι εδώ
    κι εδώ οι απόντες ...δίνουν τη γραμμή(!) της αταξικής "ενότητας"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου