Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Ορισμένες δυνάμεις της Δύσης θέλουν να σπρώξουν το Κίεβο σε επιθέσεις στο Ντομπάς


Δεν θέλουμε πόλεμο, η Ρωσία δεν φοβάται κανένα, σημειώνει ο Ρώσος πρέσβης στην ΕΕ Βλαντιμίρ Τσίτσοφ, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, για την ένταση στην Ουκρανία. Αναφέρει ότι οι ΗΠΑ και άλλες κράτη θέλουν να στηθεί επεισόδιο στην περιοχή του Ντομπάς για να προκαλέσουν την παρέμβαση της Ρωσίας.

Δηλώνει, «φοβάμαι ένα επεισόδιο» καθώς «ορισμένες δυνάμεις στη Δύση προσπαθούν να σπρώξουν τους πιο θερμοκέφαλους στο Κίεβο να οργανώσουν επίθεση στην περιοχή του Ντομπάς» προσθέτει ότι αυτή είναι μια άμεση απειλή που δεν μπορούμε να μην την λαμβάνουμε υπόψη». Δηλώνει ακόμα πως ο πρόεδρος της Ουκρανίας «ανησυχεί και παρακαλεί το μεγάλο αδερφό πέραν του Ατλαντικού να σταματήσει αν ρίχνει λάδι στη φωτιά».

Ο Βλαντιμίρ Τσίτσοφ αναφέρει ότι, «η Ρωσία δεν απειλεί την εδαφική ακεραιότητα ή την ανεξαρτησία της Ουκρανίας» και πως «δεν θέλουμε ούτε καν να κατηγορηθούμε για πόλεμο, δεν θέλουμε πόλεμο». Για τις απειλές περί οικονομικών κυρώσεων από την ΕΕ και τις ΗΠΑ θεωρεί ότι η μεγαλύτερη ζημιά θα είναι για τους κάτοικους της Ευρώπης.

Δηλώνει πως, «η Ρωσία δεν φοβάται τίποτα, δεν φοβάται κανένα… και προσθέτει ότι «οι κάτοικοι της Ευρώπης πρέπει να λαμβάνουν υπόψη ότι αν υπάρξουν κυρώσεις η Ρωσία θα υποχρεωθεί να επιβάλλει αντικυρώσεις και ποιος θα υποστεί τη μεγαλύτερη ζημία; Θα είναι οι καταναλωτές της Ευρώπης, με το φυσικό αέριο και πολλά άλλα».

1 σχόλιο:

  1. Αυτά είναι τα τραγικά αποτελέσματα της διάλυσης της ΕΣΣΔ και της ανατροπής του Σοσιαλισμού με τους λαούς να βρίσκονται στις συμπληγάδες των ενδοιμπεριαλιστικών διαφορών ανάμεσα σε ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ ΙΡΑΝ κ.α για το ποιός θα πάρει μεγαλύτερο μερίδιο απο την λεία βουτηγμένο στο αίμα των λαών. Οι λαοί δεν έχουν κανένα συμφέρον να εγκλωβιστούν κάτω απο την σημαία τμημάτων της αστικής τους τάξης η ξένης Ιμπεριαλιστικής συμμαχίας. Με επικεφαλής τους κομμουνιστές και όχημα την κοινωνική τους συμμαχία να διεκδικήσουν προσωρινά μέτρα ανακούφισης και αποτροπής του Ιμπεριαλιστικού πολέμου και όταν αυτός γίνει να αντιμετωπίσουν ντόπια και ξένη αστική τάξη σαν εισβολέα με έξοδο απο τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και νίκη της εργατικής λαικής εξουσίας. Είναι μονόδρομος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου