Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

«Η τελευταία μας κουβέντα: Δεν θα μας βγάλετε από τις εργασίες μας»


Την αποφασιστικότητά τους να μη δεχθούν τα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης για κλείσιμο του εργοστασίου με απολύσεις όλων των εργαζομένων και ξεσπίτωμα των 300 οικογενειών από τον κοντινό οικισμό που μένουν οι εργάτες, διατράνωσε σε παράσταση διαμαρτυρίας αντιπροσωπεία Σωματείων και εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, στα γραφεία του Ειδικού Διαχειριστή σήμερα το πρωί στο Μαρούσι.

Κάλεσαν τον ειδικό διαχειριστή, που έχει αναλάβει τη διαδικασία εκκαθάρισης, να μην τολμήσει να προχωρήσει στην κοινοποίηση των απολύσεων, ενώ σε μια συμβολική κίνηση τού παρέδωσαν το εξώδικο απόλυσής του από τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ (δείτε πάνω βίντεο).

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν εκπρόσωποι Σωματείων και Συνδικάτων της Αθήνας καθώς και ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ και βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τις επόμενες μέρες (διαβάστε παρακάτω) ενώ αμέσως μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στο Μαρούσι, κατέβηκαν στο λιμάνι του Πειραιά σε ένδειξη αλληλεγγύης στους απεργούς εργαζόμενους της COSCO.

Έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΛΑΡΚΟ, ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Επιχειρησιακού Σωματείου ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, σημείωσε μεταξύ άλλων πως «μετά από 24 μήνες εφαρμογής των εγκληματικών σχεδιασμών της κυβέρνησης, η ΛΑΡΚΟ παραμένει ανοιχτή χάρη στους αγώνες των εργαζομένων και πρόσθεσε: "Η κυβέρνηση την ήθελε κλειστή, να πετάξει τους εργαζόμενους στον δρόμο και να την ρημάξει. Αυτό που ανακοίνωσαν να το πάρουν πίσω. Δεν φεύγουμε από τις δουλειές και τα σπίτια μας. Θα αγωνιστούμε και θα νικήσουμε» (δείτε εδώ βίντεο).

Το ΚΚΕ στο πλευρό τους 

Τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ, απολύει τους εργαζόμενους και τους πετάει έξω από τα σπίτια τους, εξέφρασε ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής του ΚΚΕ, τονίζοντας παράλληλα ότι αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, όπως και στην COSCO, έχει γενικότερη σημασία.

Την αλληλεγγύη ολόκληρης της εργατικής τάξης μετέφερε στον χαιρετισμό του ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, τονίζοντας ότι εξελίσσεται μια γενικευμένη επίθεση στους εργαζόμενους. 

Τη στήριξη των Συνδικάτων σε όποια αγωνιστική κινητοποίηση αποφασίσουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, εξέφρασε ο Βάλσαμος Συρίγος, γγ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, σημειώνοντας παράλληλα ότι με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην απεργία των εργατών στο λιμάνι της COSCO και τις κινητοποιήσεις των αγροτών στη Θεσσαλία αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά ότι το αστικό κράτος είναι απόν στα προβλήματα του λαού και παρόν όταν είναι να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών. (δείτε εδώ βίντεο).

«Θέλουμε δουλειά και όχι επιδόματα και κοινωφελή προγράμματα», ανέφερε ο Γιώργος Σελεβάκος, από το Σωματείο στα Μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ στην Εύβοια.

«Όλοι μέσα στις εργασίες μας ή όλοι μαζί έξω. Είμαστε πολλοί και έχουμε το δίκιο. Θα νικήσουμε», τόνισε ο Δημήτρης Καραγιάννης, πρόεδρος της ΟΜΕ και μέλος της διοίκησης του Σωματείου στα Μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ στη Βοιωτία (δείτε εδώ βίντεο). 

«Όχι στην προσπάθεια διάσπασης που επιχειρεί η κυβέρνηση. Ή όλοι μέσα ή όλοι μαζί έξω», τόνισε ο Ανδρέας Κορεντζέλος, γραμματέας του Επιχειρησιακού Σωματείου της Λάρυμνας (δείτε εδώ βίντεο).

1 / 18
  • Την Τρίτη και την Τετάρτη στις 17.00 καλούν κάθε εργαζόμενο να πάρει το αυτοκίνητό του και να μαζευτούν στη διασταύρωση του Μαρτίνου. Θα πραγματοποιήσουν αυτοκινητοπορείες μέσα στα χωριά και στις πόλεις της γύρω περιοχής. «Θα ξεσηκώσουμε και τις πέτρες», όπως σημειώνει το Σωματείο. 

  • Την Πέμπτη 10 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία και θα δώσουν την απάντηση με μία μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Εκεί σε συνεννόηση με άλλους εργασιακούς χώρους που είναι στο δρόμο αυτήν την περίοδο θα πραγματοποιήσουν συνέντευξη Τύπου.

  • Την Κυριακή 13 Φλεβάρη η ανοιχτή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο «Ίλιον» στις 10.30 το πρωί θα μετατραπεί σε παλλαϊκό συλλαλητήριο. Θα έρθουν Σωματεία, Σύλλογοι, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, κόμματα και Τοπική Διοίκηση, οι κάτοικοι της περιοχής για να συζητήσουν για το μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου