Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Ο εμπορευματοποιημένος επαγγελματικός αθλητισμός γεννά την οπαδική βία


Ο εμπορευματοποιημένος επαγγελματικός αθλητισμός γεννά τα φαινόμενα της οπαδικής βίας, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Βασιλειάδης μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη στη Θεσσαλονίκη.

Το τραγικό συμβάν αναδεικνύει την οπαδική βία και τη δράση διαφόρων συμμοριών που οξύνεται στη Θεσσαλονίκη κι άλλες πόλεις κι έχει αξιοποιηθεί διαχρονικά ακόμη και απέναντι στην αγωνιστική δράση του λαού και της νεολαίας.

Σημείωσε πως τα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται και τον αθλητικό χώρο και αλλού, αντιμετωπίζοντας τα πάντα ως εμπόρευμα, έχουν ανάγκη τους φανατικούς υποστηρικτές τους δημιουργώντας τέτοιες καταστάσεις.

Μόνο όταν ο λαός και η νεολαία γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, μέσα από τους φορείς του εργατικού λαϊκού κινήματος, τους αγώνες και τις διεκδικήσεις για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, συμπεριλαμβανομένου και του αθλητισμού, μπορούν να μπουν στο περιθώριο τέτοιες συμμορίες. 

Η δολοφονία του 19χρονου φέρνει για ακόμη μια φορά στο προσκήνιο την οπαδική βία

7 σχόλια:

  1. Μέλη νεοφασιστικής ομάδας με πλούσια δράση στη Θεσσαλονίκοι φέρονται να είναι οι συμμετέχοντες στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στου Χαριλάου. Μέλη αυτής της ομάδας μάλιστα συμμετείχαν στην επίθεση στα μέλη της ΚΝΕ και στην κατάληψη του ΕΠΑΛ στην Σταυρούπολη

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς έτσι, ΔΣΕ!
    Τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά, από "οπαδική βία". Δε σταματάνε στην "οπαδική βία". Είναι φαινόμενο υποθαλπόμενο, γιατί υπηρετεί και μελλοντικούς στόχους.
    Σε νεοναζιστική ομάδα ανήκουν οι δολοφόνοι του Άλκη.
    Είχαν κάνει επίθεση εναντίον μελών της ΚΝΕ, έδειραν τον Μπουτάρη, διαδήλωσαν για τη Μακεδονία.
    Συμμετείχαν και στην κατάληψη του ΕΠΑΛ στη Σταυρούπολη, την οποία τόσο πολύ στήριξε η Νέα Δημοκρατία. Σταθερά με τους δολοφόνους...

    ---------------------------------------------------------------------
    Είχα κάνει χτές ένα ανάλογο ενυπόγραφο σχόλιο, δες παρακάτω, σε σχετικό αποπροσανατολιστικό άρθρο του Β. Κανέλλη (χωρίς να γνωρίζω αυτές τις λεπτομέρειες - δεν έπεσα έξω!), στον ιστότοπο "in.gr". Σιγά ...που θα το έβαζαν! Δεν σπάει εύκολα το τείχος της αστικής omerta... H "γραμμή" των παπαγάλων είναι πως πρόκειται για άχρωμες/αδέσποτες (δηλ. περίπου ...αυτοφυείς!) εγκληματικές ομάδες, που "τις καταδικάζουμε" ηθικολογικά!
    Εδώ το άρθρο του Κανέλλη:
    https://www.in.gr/2022/02/02/apopsi/mia-mana-klaiei-paidi-tis-kai-mia-ellada-kryvei-ti-ntropi-tis/


    κι αυτό το κομμένο σχόλιο:

    "Δεν είναι ..."οπαδική βία"(!), δεν πέφτει από τον ουρανό η βία!
    Γεννιέται από το σύστημα του ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ και των ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ.
    Είναι ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ.
    Και οι δήθεν "οπαδικές" ομάδες κρούσης δεν είναι παρά τα παληά "καλά" Τάγματα Εφόδου, που γνωρίσαμε και εγχωρίως, ως "Τάγματα Ασφαλείας".
    "Γνωρίζουμε τον ένοχο, κι είναι γνωστή η αιτία!"
    Και βλέπουμε και ποιοί έχουν αναλάβει να τον συγκαλύπτουν.
    --------------------------------------------------------------------

    Θάπρεπε ίσως να γραφτεί κάτι πιο ολοκληρωμένο γι αυτό το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οποτε έχεις χρόνο Σεχτάρ το γράφεις. Εμπιστεύομαι την ανάλυση σου ΟΒΕΡ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Δε χρειάζεται Πάνο!
      Ηδη το βαρύ πυροβολικό έπιασε δουλειά!
      Τα λιανοντούφεκα μπορούν να κάνουν στην άκρη.
      Mέσα στην τραγικότητα των γεγονότων ήρθε και η ευνοϊκή σύμπτωση του προγραμματισμένου αντιφασιστικού συλλαλητηρίου, που παίρνει πολύ βάρος πάνω του σε μια κρίσιμη στιγμή. Και δεν ξέρω και πόσο "σύμπτωση" μπορεί να είναι, τη στιγμή, που φαίνεται πως έχουμε απότομη όξυνση της ταξικής πάλης.
      Κάτι δεν πάει καλά για την κυρίαρχη τάξη.
      Και να φτύνουμε στον κόρφο μας, που έχουμε αξιόμαχο και ζωντανό ΚΚΕ.

      Διαγραφή
    3. Το είδα και έχεις απόλυτο δίκιο. Οσο για τον κόρφο μας τον φτύνω πολλές φορές Σεχτάρ όταν το συγκρίνω με την ...μεταπολίτευση.... και σε ποιό σημείο ήμασταν όταν ανέλαβε η ΑΛΕΚΑ τον Φλεβάρη του 1991... Χωρίς την συγκεκριμένη πορεία αποκατάστασης των Μπολσεβίκικων χαρακτηριστικών του κόμματος και την κατάργηση πολιτικών μετώπων και σταδίων το 1996 θα είμαστε χύμα στο οπορτουνιστικό κύμα μαζί με τον συρφετό της ...πασοκάρας... και τότε κανένα πρόβλημα δεν θα είχε η κυρίαρχη τάξη και τα τάγματα θα τα είχε στην αφάνεια. ΑΥΤΑ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. Από το Facebook του Νίκου Μπογιόπουλου:

    Χτες Τρίτη 1/2, ένας 19χρονος δολοφονήθηκε από το μαχαίρι του χουλιγκανισμού που ακονίζεται από το οΠΑΕδικό καφριλίκι.

    Σήμερα, Τετάρτη 2/2, αυτή την ώρα, τώρα, το πρωτάθλημα Ελλάδας, που διοργανώνουν οι ΠΑΕ, χωρίς κιχ από ΕΠΟ ή υπ. Αθλητισμού, διεξάγεται… κανονικά.

    Σαν να μην συνέβη τίποτα. Κανονικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για αυτό πρέπει να ανατρέψουμε τον Καπιταλισμό με ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου με όχημα την κοινωνική συμμαχία χωρίς μεταβατικές μπούρδες και σταδιακές παπάτζες. ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου