Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στη «Νηματουργία Βαρβαρέσος»


 Οι εργαζόμενοι της "Ευρωπαϊκής Νηματουργίας Βαρβαρέσος ΑΕ" στη Νάουσα κλιμακώνουν τον αγώνα τους με 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο 4-5 Φλεβάρη, απαντώντας στις εκδικητικές απολύσεις 7 συναδέλφων τους, στους οποίους δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις επειδή συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του Σωματείου τους για την καταβολή των δεδουλευμένων 7 μηνών που τους οφείλονται.

Αφού διαψεύστηκαν οι υποσχέσεις της εργοδοσίας για εξόφληση των οφειλόμενων, οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εργοδοτική τρομοκρατία, απειλές, αγωγές και απολύσεις που στόχο έχουν τον εκφοβισμό των εργαζομένων, ώστε να καμφθεί η αγωνιστική διεκδίκηση που κλιμακώνεται.

Οι εργαζόμενοι της "Βαρβαρέσος" και ο λαός της Νάουσας έχουν ξαναζήσει το παιχνίδι των υποσχέσεων, της υπομονής και αναμονής, της εναπόθεσης των ελπίδων σε "σωτήρες", "επενδυτές" και άλλα παραμύθια με πικρό τέλος. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, αφού ξεζούμισαν για δεκαετίες τους εργαζόμενους της περιοχής με τη στήριξη κυβερνήσεων και ΕΕ, έκλεισαν εν μια νυκτί εργοστάσια και επιχειρήσεις κυνηγώντας αλλού μεγαλύτερα κέρδη αφήνοντας χιλιάδες απλήρωτους και στην ανεργία.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της  "Βαρβαρέσος" και τα αιτήματά τους για καταβολή των δεδουλευμένων 7 μηνών, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις, ανάκληση των απολύσεων και ανανέωση όλων των συμβάσεων, με αορίστου χρόνου εργασία. Να παγώσουν δάνεια, λογαριασμοί σε νερό και ρεύμα, να μην πλειστηριαστεί σπίτι απλήρωτου εργάτη.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της "Βαρβαρέσος" και την 48ωρη απεργία τους στις 4-5 Φλεβάρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου