Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Ο λαός πρέπει να συγκρουστεί με όσους τον οδηγούν στο πολεμικό σφαγείο

 
Η θέση του ΚΚΕ για τα νέα εξοπλιστικά είναι «ευθυγραμμισμένη με τις ανάγκες του λαού, συμπεριλαμβανομένων των αναγκών του για τη θωράκιση των συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων, της ειρήνης, της ασφάλειάς του, της φιλίας και συνεργασίας με τους λαούς της περιοχής και όλου του κόσμου», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή για το νέο πακέτων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέδειξε ότι αυτοί οι υπέρογκοι εξοπλισμοί, που φορτώνεται ο λαός, συνδέονται με τις ανάγκες των ΝΑΤΟ και όχι με την προστασία των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Το ΚΚΕ καταψηφίζει την αγορά των πολεμικών αεροσκαφών «Rafale» και των φρεγατών «Belharra», δεν καταψηφίζει μόνο την αγορά των τορπιλών. Όπως εξήγησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αυτή η στάση «είναι θέση που συμβαδίζει με την πάλη για τον απεγκλωβισμό της χώρας από ιμπεριαλιστικά σχέδια». 

Με αφορμή τις εξελίξεις στην Αν. Ευρώπη, προειδοποίησε για τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου τώρα ή αργότερα, επισημαίνοντας πως η μετατροπή της Ελλάδας σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών κάνει τη χώρα θύτη αλλά και θύμα, μαγνήτη επιθέσεων.

Απέναντι σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις τόνισε την ανάγκη να δυναμώσει η πίστη στη δύναμη του αγώνα που θα συγκρούεται με την πολιτική της εμπλοκής και συμπλήρωσε πως χρειάζεται γραμμή σύγκρουσης με όσους οδηγούν τον λαό στο πολεμικό σφαγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου