Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

"O Tσίπρας τι περίμενε πως θα έκαναν οι ΗΠΑ, όταν τους έδινε την Αλεξανδρούπολη; Πως θα έφτιαχναν περιστερώνα";

Τα εξοπλιστικά προγράμματα «κουμπώνουν» στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών οργανισμών 

Την υποκρισία των αστικών κομμάτων που επανέλαβαν τα περί θωράκισης της χώρας και ενίσχυσης της εθνικής άμυνας, όπως σε κάθε συζήτηση για την αγορά νέων οπλικών συστημάτων, στηλίτευσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Θ. Παφίλης επισήμανε την ταύτιση των αστικών κομμάτων στη συμμετοχή της Ελλάδας σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ένταξη των εξοπλισμών στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, σημειώνοντας ότι όλες οι κυβερνήσεις αγοράζουν οπλικά συστήματα που «κουμπώνουν» με τα ΝΑΤΟικά. Έφερε ως παράδειγμα την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 γιατί, όπως δήλωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο, υπηρετείται έτσι η καλύτερη συνεργασία με την αεροπορία των ΗΠΑ για την ενίσχυση της Νοτιοανατολικής Πτέρυγας του ΝΑΤΟ. 

Όπως τόνισε, ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα «απογείωσε» την προσπάθεια εξαπάτησης του λαού, ενώ έχει υπηρετήσει πιστά την πολιτική της εμπλοκής της χώρας ως κυβέρνηση στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Πρόσθεσε δε ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να κοροϊδέψει τον κόσμο για τον χαρακτήρα του ΝΑΤΟ που έχει βυθίσει τον κόσμο στο αίμα και τον πόνο και τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα έδωσαν στο ΝΑΤΟ ό,τι ήθελε για να διεξάγει τους πολέμους του. Όπως το ΠΑΣΟΚ έδωσε ό,τι του ζήτησε το ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, όπως έστειλαν και διατήρησαν όλες οι κυβερνήσεις ελληνικό στρατό στο Αφγανιστάν. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ, η επονομαζόμενη «κυβέρνηση της αριστεράς» άνοιξε τον κύκλο για να δώσει νέες βάσεις στο ΝΑΤΟ, όπως στην Αλεξανδρούπολη.

Σημείωσε επίσης ότι η ελληνική αστική τάξη επιδιώκει την εμπλοκή γιατί θέλει να πάρει κομμάτι από τη λεία και πως στην Ελλάδα υπάρχουν εκείνοι που δυστυχούν και εκείνοι που βγάζουν δισεκατομμύρια. Γι’ αυτό ο πατριωτισμός ξεκινά από την ικανοποίηση των αναγκών του λαού και από τη φιλία μεταξύ όλων των λαών.

Τέλος, αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ανατολική Ευρώπη που «μυρίζει μπαρούτι», ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν θα δεχθεί να πάει ο ελληνικός λαός να δώσει τη ζωή του για τα συμφέροντα εκείνων που συγκρούονται.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου