Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Σύσκεψη και κινητοποίηση στις 28 Μάρτη ενάντια στην ακρίβεια


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΥΟΣΜΟΥ- ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και τις Κατασκευές Ν. Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτιστικών Επιχειρήσεων και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας, καλεί τους μαζικούς φορείς της δυτικής Θεσσαλονίκης σε σύσκεψη, την Δευτέρα 28 Μάρτη στις 18:30 μ.μ. στο φουαγιέ του δημαρχείου Ευόσμου, για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην ακρίβεια, μπροστά και στην απεργία στις 6 Απρίλη.

Το τραγικό περιστατικό πυρκαγιάς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/3 στην περιοχή του Ευόσμου, αποδεικνύει την τραγική κατάσταση του λαού με την ενεργειακή φτώχεια. Εν έτη 2022 κάτοικος της περιοχής καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, καίει χαρτιά και ανοίγει καμινέτο προκειμένου να ζεσταθεί, καθώς δεν έχει θέρμανση και τα καλοριφέρ δεν λειτουργούν! Δυστυχώς για ακόμα μία φορά η ενεργειακή και η γενικότερη φτώχεια, η έλλειψη βασικών υποδομών μας φέρνει αντιμέτωπους με τέτοια γεγονότα.

Απευθυνόμαστε, λοιπόν, σε όλους τους μαζικούς φορείς της δυτικής Θεσσαλονίκης, σε κάθε εργαζόμενο, συνταξιούχο, αυτοαπασχολούμενο, τις γυναίκες, τη νεολαία που έρχονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, τις δυσβάστακτες ανατιμήσεις στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στη βενζίνη, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο σούπερ μάρκετ. Σε όλους όσους λένε ''φτάνει, ως εδώ, δεν πάει άλλο''!

Απευθυνόμαστε σε όσους αναγνωρίζουν την επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργείται για τους λαούς, από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Με την αποστολή πολεμικού υλικού, την αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, την προετοιμασία αποστολής εκστρατευτικού σώματος, την χρήση του λιμανιού Θεσσαλονίκης για διακίνηση υλικού και στρατευμάτων από το ΝΑΤΟ, εμπλέκεται πιο πολύ η χώρα μας, στοχοποείται η πόλη μας. Συμφέρον του λαού μας είναι να βάλει μπροστά το αίτημα της απεμπλοκής από τους δολοφονικούς σχεδιασμούς, να προτάξει το σύνθημα «καμία συμμετοχή» στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε ούτε να ματώσουμε για τα συμφέροντα των λίγων, για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας!

Δε θα πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και
δυσβάστακτους λογαριασμούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Απευθυνόμαστε σε όσους ψάχνουν να βρουν αποκούμπι στη συλλογική οργάνωση και δράση του
εργατικού - λαϊκού κινήματος απορρίπτοντας αυτούς που μας καλούν να κάνουμε κι άλλες θυσίες για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Μόνο με την λαϊκή οργάνωση και πάλη έτσι μπορούμε να αντισταθούμε στο τσουνάμι της ακρίβειας που σαρώνει το εισόδημά μας, στη φοροληστεία και να δυναμώσουμε τον αγώνα υπεράσπισης του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, διαγραφή των χρεών.

Διεκδικούμε:
ü Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Επίδομα ανεργίας 600€ σε όλους τους
ανέργους.
ü Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
ü Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό
αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
ü Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους
λογαριασμούς.
ü Μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα Μ.Μ.Μ κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές,
φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους.
ü Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
ü Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής
(π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.
ü Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
ü Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις,
διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
ü Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
ü
Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες, τους
επαγγελματίες.

ü Έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς και τους κατοίκους της δυτικής Θεσσαλονίκης, να συμμετέχουν στην σύσκεψη την Δευτέρα 28 Μάρτη στις 18:30 μ.μ. στο φουαγιέ του δημαρχείου Ευόσμου για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στην ακρίβεια. Στις 19:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια, έξω από το κτήριο του δημαρχείου.

Η απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Απρίλη στις 11:00 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου μπορεί να γίνει ένα μεγάλο ποτάμι διεκδίκησης και αγώνα.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου