Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Eίστε ΝΑΤΟμπατσοι και αμερικανοτσολιάδες

 
Στην χωροφυλακίστικη ΝΑΤΟλογοκρισία εναντίον του άρθρου του στον «Ημεροδρόμο», με τίτλο Λεγόταν Μιλόσεβιτς, τον θυμάστε;, αναφέρθηκε ο Νίκος Μπογιόπουλος στη σημερινή του εκπομπή στον Real fm. Οπως κατήγγειλε, τα Ellinika Hoaxes αποτελούν την επιτομή της ΝΑΤΟϊκής προπαγάνδας και της μοναδικής ΝΑΤΟ-«αλήθειας» που έχει επιβληθεί στο μιντιακό σύστημα, γενικά, και στο διαδίκτυο, ειδικότερα. Πρόκειται για τους εν διατεταγμένη υπηρεσία ψεύτες, τους βαστάζους της ιμπεριαλιστικής “αλήθειας” και της ΝΑΤΟπροπαγάνδας. Ακούστε την τοποθέτηση του Νίκου Μπογιόπουλου στο ηχητικό παρακάτω. Επίσης διάβαστε εδώ το άρθρο που προκάλεσε τα «ασφαλίτικα» μέτρα των Ellinika Hoaxes και εδώ το ιστορικό της υπόθεσης.


 ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

3 σχόλια:

  1. 4. Η στρατηγική του ΚΚΕ αρχικά στηρίχτηκε στη λαθεμένη ανάλυση του Κόμματος, αναφορικά με τη σχετική καθυστέρηση της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, στην αντίληψη ότι η εθνική ανεξαρτησία (απαλλαγή της Ελλάδας από την ξένη εξάρτηση) αποτελούσε προϋπόθεση για την ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων, την ωρίμανση των υλικών προϋποθέσεων για το πέρασμα στον σοσιαλισμό.

    Θεωρούσε ως ενδοτισμό μέρους των αστικών πολιτικών δυνάμεων και της βασιλείας τη διαχρονική συμμαχία της αστικής τάξης με την Αγγλία, την πολιτική προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και συμμετοχής σε μια ευρύτερη αγορά.

    Εκτιμούσε ότι οι ξένες επενδύσεις ήταν αποτέλεσμα της εξάρτησης της χώρας, και μάλιστα παράγοντας καθυστέρησης στην ανάπτυξη του καπιταλισμού. Χαρακτήριζε ως υποτέλεια τη στάση της αστικής τάξης και όχι ως στρατηγική συμμαχιών της σε συνθήκες ανισόμετρης ανάπτυξης του καπιταλισμού. Εξαιτίας όλων των παραπάνω και στη συνέχεια και της στρατηγικής του αντιφασιστικού μετώπου, η ταξική αντίθεση κεφαλαίου - εργασίας υποτάχτηκε στην «εθνική ενότητα».

    Το ΚΚΕ δεν αντιμετώπισε τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ως κρίκο για την κατάκτηση της εργατικής εξουσίας, αλλά αποσυνέδεσε την πάλη ενάντια στους κατακτητές από την πάλη για την ανατροπή της αστικής εξουσίας. Ανεξάρτητα από την ονομασία που έδινε στο λεγόμενο «μεταβατικό στάδιο» προς τον σοσιαλισμό (λαϊκή δημοκρατία ή λαοκρατία) ή στη λεγόμενη μεταβατική κυβέρνηση (αντιφασιστική, δημοκρατική), εξ αντικειμένου εγκλώβιζε τη λαϊκή πάλη σε μια μορφή της αστικής εξουσίας, έστω της κοινοβουλευτικής αστικής δημοκρατίας.


    Στην περίοδο 1941 - 1944 υπήρξε ξένη κατοχή, αναστολή της εθνοκρατικής ανεξαρτησίας της Ελλάδας. Το ζήτημα της ανεξαρτησίας αφορούσε και την εργατιά - αγροτιά, αλλά και την αστική τάξη και το Παλάτι, από τη σκοπιά της θέσης που είχαν στη νομή της αστικής εξουσίας.

    Η δράση κατά της ξένης κατοχής ήταν συνυφασμένη με το ταξικό συμφέρον κάθε κοινωνικής δύναμης. Ο απελευθερωτικός αγώνας ή θα συνδεόταν με τον αγώνα κατάκτησης - εδραίωσης της εργατικής εξουσίας και των συμμάχων της, οπότε θα καταργούνταν γενικά οι σχέσεις ανισοτιμίας και εξάρτησης, ή θα οδηγούσε στην εδραίωση της αστικής εξουσίας με νέους, καλύτερους ή χειρότερους όρους, όσον αφορά τη θέση της χώρας στο ιμπεριαλιστικό σύστημα.

    Ο πόλεμος του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ με τα Τάγματα Ασφαλείας ήταν πόλεμος ταξικός. Η εθνικοαπελευθερωτική χροιά που προσλάμβανε, εξαιτίας της κοινής δράσης των ταγματασφαλιτών με τη γερμανική διοίκηση, δεν ακύρωνε τα ταξικά χαρακτηριστικά του. Τον ίδιο ταξικό χαρακτήρα είχε και η ένοπλη σύγκρουση με τις μη γερμανόφιλες αστικές δυνάμεις, τον ΕΔΕΣ, την ΕΚΚΑ κ.ά.

    Ωστόσο, όσες φορές το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ υποχρεώθηκε να αντιμετωπίσει τις τελευταίες ένοπλα (ΕΔΕΣ, ΕΚΚΑ κ.ά.), το έκανε με κεντρικό άξονα τις παρασπονδίες τους στον αντικατοχικό αγώνα. Δεν τις αντιμετώπισε ως αντίπαλες ταξικές δυνάμεις με τη στήριξη της Βρετανίας.

    Το ΚΚΕ, και στη συνέχεια οι λαϊκές δυνάμεις, δεν ήταν προετοιμασμένο για ν' αξιοποιήσει την επαναστατική κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στην Ελλάδα τις μέρες της Απελευθέρωσης. Παρά το γεγονός ότι ο λαός ήταν οπλισμένος, έγινε ουρά των εξελίξεων που το άρμα τους έσυραν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις. https://gkagkarin.blogspot.com/2021/11/ko.html ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το 1999 στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβία η καπιταλιστική Ρωσία δεν ήταν έτοιμη να παίξει τον ιμπεριαλιστικό της ρόλο σε αντιπαράθεση με ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε. Σήμερα 30 χρόνια μετά οι καπιταλιστές της Ρωσίας είναι σε πλήρη ετοιμότητα να παίξουν τον Ιμπεριαλιστικό τους ρόλο στον πόλεμο της Ουκρανίας σε αντιπαράθεση με τους δυτικούς ιμπεριαλιστές που τους βοήθησαν στην ανατροπή του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ την περίοδο 1956 1991 όταν φορούσαν οπορτουνιστική προβιά σε ρόλο 5ης φάλαγγας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι σαφές για όποιον παρακολουθεί τα σχόλια τούτης δω της ιστοσελίδας ότι οι συκοφαντίες των ΝΑΤΟμπάτσων κι αμερικανοτσολιάδων των Ellinika Hoaxes και οι επιθέσεις του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ εναντίον του Νίκου Μπογιόπουλου μοιάζουν μεταξύ τους σαν δυο σταγόνες νερού. Ας το δουν αυτό όσοι (αυτό, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, δεν αφορά εσένα Γκαγκάριν, εσύ καλά κάνεις και τα δημοσιεύεις όλα) κάνουν εδώ κι αλλού πλάτες στον προβοκάτορα κι ιδίως ο πολλά βαρύς Σεχτάρ που 'φτασε να του αναγνωρίσει του προβοκάτορα "αλάθητο ταξικό ένστικτο"!

    Χρ. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου