Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες των συνδικάτων για την επιτυχία της απεργίας


Με αποφάσεις από συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς, πρωτοβουλίες αγωνιστικής δράσης και διεκδίκησης, ενισχύεται η προετοιμασία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 6 Απρίλη και των συλλαλητηρίων που οργανώνονται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα.

Στην Αττική δεκάδες σωματεία, μαζί με οργανώσεις των συνταξιούχων και των επαγγελματιών, συλλόγους γυναικών και φοιτητών, πραγματοποίησαν την περασμένη Δευτέρα σύσκεψη στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, ενισχύοντας την κατεύθυνση του αγωνιστικού βηματισμού μέχρι την απεργία και το συλλαλητήριο που οργανώνουν στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα. Ανάλογη σύσκεψη έγινε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, μπροστά στο απεργιακό συλλαλητήριο στις 11 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Σε παμπειραϊκό συλλαλητήριο στις 11 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη έχει καλέσει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Η μάχη των συνδικάτων για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας σπάει τη «σιγή νεκροταφείου» που θέλουν να επιβάλουν η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, η εργοδοσία και τα τσιράκια της στο συνδικαλιστικό κίνημα, δυναμώνει τη φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν, στην ακρίβεια που ναρκοθετεί κάθε ανάγκη των λαϊκών οικογενειών, στην εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας, στην επίθεση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης στα εργασιακά δικαιώματα. Στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο λαός, αλλά και στην προπαγάνδα που τον καλεί να σφίξει για άλλη μια φορά το ζωνάρι και να συμβιβαστεί με ψίχουλα, τα σωματεία απαντούν με αιτήματα και διεκδικήσεις για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, προστασία του λαϊκού εισοδήματος.

Από τη σύσκεψη στην Αθήνα μπροστά στην απεργιακή κινητοποίηση
Από τη σύσκεψη στην Αθήνα μπροστά στην απεργιακή κινητοποίηση
Στο πλαίσιο αυτό, τα σωματεία εμπλουτίζουν τις διεκδικήσεις τους και με σχετικά αιτήματα, που συμβάλλουν στην ενίσχυση της κοινής συντονισμένης δράσης. Σε κοινό βηματισμό και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, συνταξιουχικά σωματεία, σύλλογοι γυναικών και φοιτητών, άλλοι μαζικοί φορείς που καλούν στα απεργιακά συλλαλητήρια για να αποκτήσουν χαρακτήρα παλλαϊκής κινητοποίησης.

Τη συμμετοχή της στο απεργιακό συλλαλητήριο της Αθήνας στις 6 Απρίλη έχει ανακοινώσει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ).

Να διαδηλώσουν μαζί με τα εκατοντάδες σωματεία εργαζομένων, εκπαιδευτικών, τους φοιτητικούς συλλόγους και άλλους μαζικούς φορείς στις 6 Απρίλη καλεί τους μαθητές η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας. «Ηρθε η ώρα να πούμε: ΩΣ ΕΔΩ! Παίρνουμε στα χέρια μας την υπεράσπιση της ζωής και της μόρφωσής μας! Δεν θα χαρίσουμε το μέλλον μας!», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

Στη Θεσσαλονίκη

Την επιτυχία της απεργίας στις 6 Απρίλη και της απεργιακής συγκέντρωσης που θα γίνει στις 11 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου, προετοιμάζουν τα εργατικά σωματεία και οι φορείς της Θεσσαλονίκης, μέσα από συσκέψεις, περιοδείες, εξορμήσεις και συνελεύσεις. Το Σωματείο Εργαζομένων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ) καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10 π.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στην πορεία προς την απεργία, Σωματεία και φορείς προγραμματίζουν:

-- Σύσκεψη για τον σχεδιασμό της απεργίας και την οργάνωση της πάλης ενάντια στην ακρίβεια, οργανώνουν τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Μετάλλου, ΣΕΤΕΠΕ, τη Δευτέρα 28 Μάρτη στις 6.30 μ.μ., στο φουαγιέ του δημαρχείου Ευόσμου και καλούν σε συμμετοχή τους μαζικούς φορείς της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

-- Αντιπολεμική συναυλία στην Κάτω Τούμπα στις 30/3, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Θεράποντα.

-- Μέρα δράσης στις γειτονιές έξω από σούπερ μάρκετ στις 2/4 και κινητοποίηση έξω από τη ΔΕΗ στις 4/4.

-- Γενική Συνέλευση προγραμματίζει το ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 28/3 στις 7 μ.μ., στο ΕΚΘ.

Επίσης, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «H ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» οργανώνει κινητοποίηση την Τρίτη 29 Μάρτη, 10 π.μ., έξω από τη ΔΕΗ της Κατερίνης, ενάντια στην ακρίβεια και στον πόλεμο, για την υπεράσπιση του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος.

Απεργία και στα πλοία

Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 6 Απρίλη σε όλες τις κατηγορίες πλοίων έχει αποφασίσει η ΠΕΜΕΝ. Παράλληλα, μαζί με τα ναυτεργατικά σωματεία «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ έχει ζητήσει την άμεση συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ για τη λήψη απεργιακής απόφασης, καθώς και αποφάσεων για πολύμορφες κινητοποιήσεις στη βάση των προβλημάτων των ναυτεργατών.

«Παρών» από σωματεία και φορείς ΑμεΑ

Από περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς
Από περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς
Σύσκεψη σωματείων και φορέων την Τρίτη 29 Μάρτη στις 6 μ.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 1ος όροφος) οργανώνουν ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, ο Σύλλογος Γονέων ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω, ο Πανελλαδικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών (ΠΑΣΑΠ), η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ «Κεραυνός» και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ).

Στο επίκεντρο θα βρεθεί η οργάνωση της πάλης των ΑμεΑ ενάντια στις επιπτώσεις της ακρίβειας και των περικοπών σε θεραπείες, μισθούς, συντάξεις και άλλες παροχές, το σμπαραλιασμένο δημόσιο σύστημα Υγείας και οι εγκληματικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ». Στόχος της σύσκεψης είναι η ενίσχυση της συντονισμένης πάλης από φορείς και σωματεία, η χάραξη κοινής αγωνιστικής πορείας και η συμμετοχή στον μεγάλο πανεργατικό - παλλαϊκό ξεσηκωμό στις 6 Απρίλη.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις

Αθήνα: 11 π.μ., πλατεία Συντάγματος

Θεσσαλονίκη: 11 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

Πάτρα: 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Πειραιάς: 11 π.μ., πλατεία Καραϊσκάκη

Γιάννενα: 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Λάρισα: 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Καρδίτσα: 10.30 π.μ., πλατεία Πλαστήρα

Λαμία: 11 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Αμφισσα: 10.30 π.μ., πλατεία Λαού

Χαλκίδα: 10.30 π.μ., πλατεία Ταχυδρομείου

Αργος: 10.30 π.μ., πλατεία Αγίου Πέτρου

Καλαμάτα: 10 π.μ., πλατεία 23ης Μαρτίου

Ξάνθη: 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Κοζάνη: 10.30 π.μ., πεζόδρομος

Δράμα: 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Μυτιλήνη: 10.30 π.μ., πλατεία Σαπφούς

Ικαρία: 11 π.μ., πλατεία Ευδήλου

Σάμος: 10 π.μ., Βαθύ (Εργατικό Κέντρο)

Χίος: 11 π.μ., είσοδος Απλωταριάς

Κως: 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου