Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Οι δολοφονίες αμάχων είναι η πιο φρικτή και βάρβαρη όψη των ιμπεριαλιστικών πολέμων και η καταδίκη πρέπει να είναι καθολική


 Οι δολοφονίες αμάχων είναι η πιο φρικτή και βάρβαρη όψη των ιμπεριαλιστικών πολέμων, όποιος κι αν τις διαπράττει, οπουδήποτε κι αν συμβαίνουν, είτε τώρα στην Ουκρανία εξαιτίας της ρωσικής εισβολής, είτε παλιότερα στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, τη Συρία κι άλλου, με ευθύνη των ΑμερικανοΝΑΤΟικών. Η καταδίκη τέτοιων αποτρόπαιων πράξεων πρέπει να είναι καθολική, χωρίς επιλεκτικές "ευαισθησίες" που οδηγούν στην αθώωση των εγκλημάτων του ενός ή του άλλου στρατοπέδου “ληστών”

 Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

3 σχόλια:

  1. Προς νέες κυρώσεις στη Ρωσία με αφορμή τα γεγονότα στην Μπούτσα - Για προβοκάτσια μιλάει η Μόσχα

    https://www.902.gr/eidisi/kosmos/291538/ta-gegonota-stin-mpoytsa-axiopoioyntai-gia-nees-kyroseis-gia-provokatsia-milaei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημοσίευμα αναφέρει πως ο Ζελένσκι αρνήθηκε πρόταση του Ολαφ Σολτς για αποφυγή του πολέμου

    https://www.902.gr/eidisi/kosmos/291426/dimosieyma-anaferei-pos-o-zelenski-arnithike-protasi-toy-olaf-solts-gia-apofygi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ο πόλεμος των ψευδών πληροφοριών κλιμακώνεται. Σχετικά με τις υποτιθέμενες θηριωδίες στην Bucha, στην περιοχή του Κιέβου. Οι Ρώσοι έφυγαν από εκεί στις 30 Μαρτίου. Στις 31 Μαρτίου ο δήμαρχος της ανέφερε ότι η πόλη είναι ελεύθερη. Στις 2 Απριλίου ουκρανική αστυνομία και εθνικιστικά αποσπάσματα μπήκαν στην Μπούσα και δεν υπήρχαν πτώμα στους δρόμους. Στις 3 Απριλίου εμφανίζονται φωτογραφίες με πτώματα στους δρόμους του. Γιατί ακριβώς εκεί αλλά όχι στο Χόστομελ, Iρπίν ή Mακάριβ – γειτονικές πόλεις που έφυγαν κι από εκεί οι Ρώσοι. Επειδή το όνομα Bucha συνδέεται για τους αγγλόφωνους με τον όρο «butchery».
    Ταυτόχρονα οι Ρώσοι λαμβάνουν μηνύματα για υποτιθέμενες φρικαλεότητες των Ουκρανών. Τους λένε μέσω ανώνυμων συνομιλιών ότι οι Ρώσοι αιχμάλωτοι που ανταλλάχθηκαν ευνουχίστηκαν και τους έκοψαν τα δάχτυλα. Οι Ρώσοι έλεγξαν ειδικά τους απελευθερωμένους πρώην αιχμαλώτους - και είπαν ότι είναι ψευδείς οι πληροφορίες, τίποτα τέτοιο δεν συνέβη σε πρώην αιχμαλώτους. Τα μηνύματα προφανώς διασπείρονται για να προκαλέσουν περισσότερο θυμό. Ο σκοπός τους είναι η πρόκληση περισσοτέρων πραγματικών φρικαλεοτήτων και από τις δύο πλευρές."
    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου