Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Επιθέσεις της ισραηλινής αστυνομίας και συλλήψεις Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ


Επίθεση της ισραηλινής αστυνομίας κατά Παλαιστινίων στην Ιερουσάλημ, είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν πάνω από δέκα άνθρωποι και να συλληφθούν δέκα Παλαιστίνιοι.

Παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες κατά ισραηλινών αστυνομικών που έχουν κατακλύσει την ανατολική Ιερουσαλήμ, οι οποίοι αντέδρασαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, μπροστά στην πύλη της Δαμασκού, μια από τις βασικές προσβάσεις στη μουσουλμανική συνοικία της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ.

Η ισραηλινή αστυνομία έκανε λόγο για δέκα συλλήψεις κι έναν αστυνομικό τραυματία σε αυτές που αποκάλεσε «ταραχές» στο περιθώριο των μεγάλων συγκεντρώσεων στην πλατεία των τεμενών, τον τρίτο ιερότερο τόπο του ισλάμ, καθώς ο μήνας του ραμαζανιού άρχισε το σαββατοκύριακο. Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος καταμέτρησε έντεκα τραυματίες μεταξύ των διαδηλωτών.

Νωρίτερα χθες ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ και κυβερνητικός εταίρος Γιαΐρ Λαπίντ μετέβη στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ, για να στηρίξει τους χιλιάδες ισραηλινούς αστυνομικούς που έχουν αναπτυχθεί εκεί. «Οι καιροί είναι δύσκολοι, η κατάσταση είναι τεταμένη, αλλά έχουμε αστυνομικές δυνάμεις στις οποίες μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη για να περάσουμε αυτή την περίπλοκη περίοδο», είπε ο Γ. Λαπίντ.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ συναντήθηκε με κορυφαίους αξιωματικούς του στρατού για να ενημερωθεί σχετικά με τις επιχειρήσεις στην Τζενίν, τομέα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης από όπου καταγόταν Παλαιστίνιος που άνοιξε πυρ εναντίον ισραηλινών πολιτών σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα σε προάστιο του Τελ Αβίβ.

Τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους μαχητές του «Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ», της δεύτερης ισχυρότερης παλαιστινιακής ισλαμιστικής ένοπλης οργάνωσης, σκοτώθηκαν από την Πέμπτη στις επιχειρήσεις των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου