Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

ΝΑΤΟ και προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν πάνε μαζί


Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψεύδος από το αφήγημα ότι η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ εξασφαλίζει την ασφάλειά της, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με την κύρωση μνημονίου για τη λειτουργία του ΝΑΤΟικού Κέντρου Αριστείας Ναυτικής Ασφάλειας, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ν. Παπαναστάσης ξεκαθάρισε ότι ΝΑΤΟ και προάσπιση κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν πάνε μαζί θυμίζοντας την εισβολή στην Κύπρο, το γκριζάρισμα του Αιγαίου και την ενθάρρυνση της επιθετικότητας της Τουρκίας.

Σχετικά με την κύρωση του μνημονίου για το λεγόμενο Κέντρο Αριστείας, σημείωσε ότι αποτελεί παραπέρα ενίσχυση του ΝΑΤΟ, για να γίνει πιο αποτελεσματική η εγκληματική φονική μηχανή του. 

Απαντώντας στο επιχείρημα περί «αναβάθμισης της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας», ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι αυτή υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ενώ στοχοποιείται ο ελληνικός λαός. Όπως στοχοποιείται ο λαός όταν η κυβέρνηση βαθαίνει την ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία, προς όφελος της ελληνικής αστικής τάξης η οποία καραδοκεί για συμμετοχή στο μοίρασμα της λείας των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Γι’ αυτό οι κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει την Αλεξανδρούπολη σε αμερικανική «υπερ-βάση», που έχει γίνει βασική πύλη ενίσχυσης των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων στην ανατολική Ευρώπη.

Ο Ν. Παπαναστάσης δήλωσε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει την κύρωση του μνημονίου για την λειτουργία του Κέντρου, καθώς και την συμφωνία ασφαλείας με τη Νορβηγία, καθώς είναι ενταγμένη στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

3 σχόλια:

  1. ΗΠΑ ΝΑΤΟ

    Ιούλης 1974, Κύπρος: Αμερικανόδουλο χουντικό πραξικόπημα στην Κύπρο, απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Μακαρίου και κατοχή του 40% του νησιού απ' τα τουρκικά στρατεύματα

    Γενάρης 1991, Ιράκ: Οι ΗΠΑ και οι ΝΑΤΟικοί σύμμαχοί τους εξαπολύουν στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράκ («Καταιγίδα της Ερήμου»).

    Δεκέμβρης 1991: Η ΕΟΚ αποφασίζει επίσημα το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, επισημοποιώντας τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια. Οι Αμερικανοί συμμετέχουν, τορπιλίζοντας κάθε διπλωματική προσπάθεια τερματισμού του πολέμου..

    1994, Βοσνία: Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες, έχοντας βαφτίσει τους Σερβοβόσνιους «μοναδικούς υπεύθυνους» για τον πόλεμο, χρησιμοποιούν το ΝΑΤΟ, που εξαπολύει τον Απρίλη βομβαρδισμούς.

    1995, Κροατία: ΑμερικανοΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί αεροδρομίων των Σέρβων της Κράινα...

    Μάρτης 1999, ΟΔ Γιουγκοσλαβίας: Μαζική δολοφονική αεροπορική επίθεση ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ για «ανθρωπιστική βοήθεια» στους Κοσσοβάρους αυτονομιστές.

    2001, ΠΓΔΜ: Δυνάμεις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ υποστηρίζουν Αλβανούς αυτονομιστές που μάχονται το στρατό της χώρας, ζητώντας την ανεξαρτητοποίηση και ένωση των αλβανόφωνων περιοχών στα Βαλκάνια.
    κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι δύο εθνικισμοί Ιμπεριαλισμοί Ελλαδας και Τουρκίας με ΕΟΚΑ και ΒΟΛΚΑΝ κατέστρεψαν το πολυεθνικό νησί της Κύπρου μαζί με τις ..προοδευτικές δυνάμεις... με ράσο η χωρίς. Για τα εγκλήματα του Ρωσικού Ιμπεριαλισμού θα μας πεις τίποτα η αυτά δεν πιάνονται.... Ολοι αυτοί που είναι στην ηγεσία της Ιμπεριαλιστικής Ρωσίας τα τελευταία 30 χρόνια ήταν μέλη και στελέχη του ...ΚΚΣΕ... πρώην Μπολσεβίκων την περίοδο 1956 1991 και με οπορτουνιστική προβιά κατέστρεψαν τα πάντα εφαρμόζοντας σταδιακά νόμους του καπιταλισμού με την αμέριστη βοήθεια των δυτικών καπιταλιστών. Η πραγματικότητα είναι πεισματάρα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Ο Αντικομουνιστής Μιχάλης ο Μούσκος ...Μακάριος... του Τσίρκου των αδεσμεύτων.... το 1948 επισκέφτηκε την Μακρόνησο και τα βρήκε όλα εντάξει. ...ΑΞΙΟΣ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου