Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Σταθερά πρώτη στην Ευρώπη η χώρα μας στην ακρίβεια του ρεύματος...

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σχετικά με τις ημερήσιες τιμές της χονδρεμπορικής «Αγοράς Επόμενης Ημέρας» (average day ahead markets)

Η Ελλάδα –και- σήμερα βρίσκεται, με μεγάλη διαφορά από τη δέυτερη Βουλγαρία, στην κορυφή μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών στα 268,48 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Ακολουθεί η Βουλγαρία, ενώ είναι τουλάχιστον χαοτική η διαφορά με χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία, που στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., διεκδίκησαν –σε αντίθεση με την Ελλάδα- τη δυνατότητα να μπορούν να πάρουν εθνικά μέτρα για τη αντιμετώπιση των υψηλών τιμών ενέργειας.


Αυξάνει τα σταθερά τιμολόγια κατά 36%!
ΔΕΗ ΑΕ

Όλο και περισσότερο κουτσουρεύουν το πενιχρό λαϊκό εισόδημα οι ανατιμήσεις στην ενέργεια, οι οποίες σημειώνονται σε μια περίοδο που οι εξελίξεις στην Ουκρανία ευνοούν νέα ενεργειακά πρότζεκτς που αποδίδουν τεράστια κέρδη στους ομίλους.

Οι τιμές χονδρικής στο Χρηματιστήριο Ενέργειας βρίσκονται σταθερά πάνω από τα 200 ευρώ, ενώ σήμερα έφτασαν τα 243 ευρώ/Mwh, δείχνοντας ότι πλέον το πανάκριβο ρεύμα - είδος πολυτελείας για λίγους αποτελεί μια παγιωμένη κατάσταση.

Σε αυτό το πλαίσιο και οι πάροχοι ηλεκτρισμού προχωρούν σε διαρκείς ανατιμήσεις, ακόμη και των υποτιθέμενων «ασφαλών προγραμμάτων» που πρόσφεραν στους καταναλωτές. Τελευταίο παράδειγμα η ΔΕΗ, η οποία για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες αναπροσαρμόζει προς τα πάνω τα σταθερά τιμολόγια, αυξάνοντας τα αυτή τη φορά κατά 36%!

Η αύξηση αφορά τους νέους πελάτες στα προγράμματα myHomeOnline και myHomeEnter. Πρόκειται για τις συμβάσεις που δεν περιλαμβάνουν τη λεγόμενη «ρήτρα αναπροσαρμογής», τις οποίες έχει επιλέξει το τελευταίο διάστημα ένας σχετικά σημαντικός αριθμός πελατών της ΔΕΗ (περί τις 500 χιλιάδες), ώστε να αποφεύγουν τις απότομες αυξήσεις της ρήτρας. Ετσι, η τιμή της κιλοβατώρας στο myHomeOnline «σκαρφαλώνει» από το 0,17 ευρώ στο 0,229. Η τιμή για όσους πελάτες έχουν νυχτερινό μετρητή αυξάνεται από 0,13 ευρώ/kwh σε 0,176 ευρώ/kwh.

 

1 σχόλιο:

  1. Τσιπραίος οταν του ερχεται ο εκκαθαριστικός της ΔΕΗ και μαθαίνει πως ο Τσιπρας ιδρυσε το χρηματιστήριο ενεργειας.

    Prodromidis Kyriakos Prod

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου