Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Μηνύματα αλληλεγγύης σε ΚΚΕ και ΚΝΕ για τον αγώνα τους ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

 
Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες και τους τραυματίες από την απαράδεκτη και απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας εις βάρος τους, την ημέρα την πανεργατικής απεργίας, στις 6 Απρίλη, στη Θεσσαλονίκη.

Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας

«Λάβαμε το μήνυμα για τη δράση της 6ης Απριλίου 2022 του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και των υποστηρικτών τους, ενάντια στη ενδοϊμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ανατολική Ευρώπη και ενάντια στην προώθηση της υποστήριξης αυτού του πολέμου από το ΝΑΤΟ και τις χώρες -δορυφόρους του, μια σύγκρουση που κινδυνεύει να μετατραπεί σε παγκόσμιο πόλεμο, το κόστος του οποίου πληρώνουν οι λαοί. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας συγχαίρει και υποστηρίζει τη δραστηριότητα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και των αγωνιστών και της νεολαίας του σε αυτή την επαναστατική δράση για την προστασία της ειρήνης και ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Για το Κομμουνιστικό Κόμμα της Αλβανίας ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων, Gjon Bruçi».

Κομμουνιστικό Επαναστατικό Κόμμα Γαλλίας

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Το Κομμουνιστικό Επαναστατικό Κόμμα Γαλλίας (PCRF) εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συντρόφους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και απαιτεί τον τερματισμό των διώξεων των 8 αγωνιστών. Υποστηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα του ελληνικού λαού, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Στεκόμαστε απέναντι στην αστυνομική βαρβαρότητα και αυθαιρεσία.

Αδελφικά».

Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα

«Αγαπητοί σύντροφοι!

Το Γερμανικό ΚΚ είναι αλληλέγγυο στους απεργούς στην Ελλάδα, οι οποίοι συμμετείχαν σε πανελλαδική απεργία την Τρίτη ενάντια στις αυξήσεις των τιμών, για αυξήσεις μισθών και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Επικεφαλής αυτών των δράσεων ήταν το ΠΑΜΕ, ενώ το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ήταν στην πρώτη γραμμή αυτών των δράσεων.

Στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν επιθέσεις της Αστυνομίας κατά των απεργών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην πολεμική πολιτική του ΝΑΤΟ. Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την καταστολή ενάντια στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ, για τη σύλληψη οκτώ αγωνιστών, μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στην απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου φορτώνεται εξοπλισμός του ΝΑΤΟ. Τώρα, μετά την απελευθέρωσή τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με δίκη.

Το κόμμα μας αγωνίζεται επίσης κατά των αυξήσεων των τιμών που ωθούν όλο και περισσότερους ανθρώπους στη φτώχεια και στη Γερμανία. Για το λόγο αυτό έχουμε ξεκινήσει εκστρατεία για το πάγωμα των τιμών Ενέργειας και απαιτούμε την κοινωνικοποίηση των εταιρειών Ενέργειας. Απαιτούμε επίσης τον τερματισμό κάθε υποστήριξης προς το ουκρανικό καθεστώς, την άρση των κυρώσεων, οι οποίες είναι αντίθετες με το Διεθνές Δίκαιο, και την αποχώρηση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας από την πολεμική συμμαχία του ΝΑΤΟ, η οποία περικυκλώνει στρατιωτικά τη Ρωσική Ομοσπονδία και τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας εδώ και δεκαετίες.

Το Γερμανικό ΚΚ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ και όλους τους απεργούς στην Ελλάδα και απαιτεί τον άμεσο τερματισμό των διώξεων ενάντια στους 8 αγωνιστές.

Με κομμουνιστικούς χαιρετισμούς

Ρενάτα Κόπε, γραμματέας Διεθνών Σχέσεων».

Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Το Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας καταδικάζει τη βίαιη και απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της μαζικής απεργιακής συγκέντρωσης στις 6 Απριλίου 2022, καθώς οι απεργοί διαμαρτύρονταν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου είχε ελλιμενιστεί πλοίο του ΝΑΤΟ για τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ανατολική Ευρώπη.

Την άγρια αυτή επίθεση ακολούθησε η αδικαιολόγητη σύλληψη 8 διαδηλωτών, ανάμεσά τους δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ -ο ένας εκ των οποίων τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται- και ένα μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ. Επίθεση δέχτηκε και ένας δημοσιογράφος του "Ριζοσπάστη", της καθημερινής εφημερίδας-οργάνου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η αστική ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να προωθήσει την πολιτική της κλιμάκωσης της εμπλοκής της Ελλάδας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με τη Ρωσία που διεξάγεται στην Ουκρανία. Στην Ιρλανδία, η κυβέρνηση μαζί με τα αστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα συνεχίζουν να υιοθετούν θέσεις που ευνοούν τα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και την επέμβασή τους στην περιοχή.

Το Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων συντρόφων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και καταδικάζει την καταστολή των δίκαιων διαδηλώσεων ενάντια σε αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και απαιτεί τον άμεσο τερματισμό των συλλήψεων και των προκλητικών κατηγοριών.

Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!

Αλληλεγγύη με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ!

Δυναμώνουμε την ταξική πάλη ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ!

Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Όχι στο ΝΑΤΟ!

Συντροφικά

Τέντ Τίναν, Πρόεδρος

Τζέρυ Γκράιντζερ, γραμματέας Διεθνών

Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΕ Ιρλανδίας».

Μέτωπο Κομμουνιστών (Ιταλία)

«Στις 6 Απρίλη, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η αστυνομία επιτέθηκε, με τη βία και χωρίς καμία αιτιολογία, ενάντια σε διαδηλωτές που συμμετείχαν στη μαζική απεργία, η οποία είχε προκηρυχθεί ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία, όπως και ενάντια στην εντεινόμενη εμπλοκή της Ελλάδας στα πολεμοκάπηλα σχέδια του ιμπεριαλιστικού μπλοκ των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ. Τραυματίστηκε σοβαρά ένα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Μετά από την αστυνομική βία ακολούθησε η εξίσου αβάσιμη σύλληψη 8 διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων και δύο μελών της ΚΕ του Κόμματος, ενός μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και ενός δημοσιογράφου του "Ριζοσπάστη", της εφημερίδας του Κόμματος, ο οποίος μάλιστα τραυματίστηκε.

Οι συλληφθέντες σύντροφοι απελευθερώθηκαν στις 7 Απριλίου, χάρη στην πίεση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, όμως εξακολουθεί να τους έχει ασκηθεί δίωξη για βαριές κατηγορίες, οι οποίες κυμαίνονται από αντίσταση και άσκηση βίας ενάντια σε δημόσιους λειτουργούς, όπως και πρόκληση ζημιάς σε ξένη περιουσία. Η δίκη έχει οριστεί για τις 15 Ιουνίου.

Για ακόμα μια φορά, το αστικό κράτος απαντά με τη βία, την καταστολή και τις νομικές διώξεις ενάντια στη δίκαιη διαμαρτυρία των εργατών ενάντια στην ολοένα και πιο άμεση εμπλοκή των χωρών μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Οι επιπτώσεις της σύγκρουσης ανάμεσα σε μεγάλες δυνάμεις, επιπτώσεις τις οποίες τις ζουν στο πετσί τους οι λαοί και των δύο πλευρών της σύγκρουσης, είναι ήδη εξαιρετικά σοβαρές για τους εργάτες ως προς τη γενικευμένη άνοδο των τιμών και των επιτοκίων, ιδίως για τη Μεταφορά, την Ενέργεια και τα βασικά αγαθά, ως προς την αυξανόμενη ανεργία λόγω του κλεισίματος πολλών εταιρειών εξαιτίας της υστερίας των κυρώσεων, της γενικευμένης επιδείνωσης του οικονομικού κύκλου, για τον οποίο είναι ξεκάθαρο ότι έχει εισέλθει σε μια φάση στασιμοπληθωρισμού και ύφεσης. Επιπροσθέτως, η αύξηση στις στρατιωτικές δαπάνες και η ξέφρενη παροχή εξοπλισμού στην Ουκρανία, εκτός από το γεγονός ότι παρατείνουν το τέλος της σύγκρουσης σε μία ολοένα και πιο μακρινή χρονική στιγμή, προκαλούν έκρηξη του δημοσίου χρέους. Είναι ξεκάθαρο ότι η ιμπεριαλιστική αστική τάξη επιδιώκει να φορτώσει αυτό το χρέος στις πλάτες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, μέσα από την αυξανόμενη φορολόγηση και τις περαιτέρω περικοπές σε ουσιώδεις υπηρεσίες, όπως η υγειονομική περίθαλψη και η Παιδεία.

Είναι εντελώς απαράδεκτο το κλίμα "κυνηγιού μαγισσών" που επικρατεί, όπως και το δημόσιο λιντσάρισμα κάθε ανθρώπου που προσπαθεί να αναλύσει αντικειμενικά την κατάσταση, διαφωνώντας με την παραπληροφόρηση, με την οποία σφυροκοπεί η αστική προπαγάνδα και με την πολεμική λογοκρισία, η οποία δεν επιτρέπει καμία αντίθετη άποψη, ενώ φτάνει στο σημείο μέχρι και να αποκρύβει τα λόγια του Πάπα από τις ειδήσεις. Είναι απαράδεκτη η επίθεση ενάντια σε πολιτιστικές αξίες που αποτελούν παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας. Τέτοια βάρβαρη υστερία έχει προηγούμενα από την καύση βιβλίων από τους ναζί και από την καταστροφή των εικονισμάτων από τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό.

Σε αυτή την κατάσταση, το Κομμουνιστικό Μέτωπο (Ιταλία) έχει διαλέξει στρατόπεδο: Ενάντια σε κάθε ολιγαρχικό καθεστώς, κάθε αστική κυβέρνηση, κάθε ιμπεριαλιστικό κράτος. Στεκόμαστε στο πλευρό των εργατών και των λαών για την ανατροπή του καπιταλισμού, ο οποίος αποτελεί την πραγματική αιτία όλων των πολέμων, για την εγκαθίδρυση της εργατικής εξουσίας, για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό, όπου μόνο αυτός μπορεί να διασφαλίσει την ειρήνη, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη.

Με αυτό το πνεύμα, εκφράζουμε την αγωνιστική και διεθνιστική αλληλεγγύη στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ) και την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας (ΚΝΕ) και στους συντρόφους που χτυπήθηκαν άδικα από την αστική βία και καταστολή. Καλούμε σε ένταση της κινητοποίησης για την παρεμπόδιση των πολεμικών σχεδίων των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ, μαζί με κοινές δράσεις στον αγώνα για τη μονομερή έξοδο των χωρών μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ! ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ! ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΑΣ!

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΕΝΩΘΕΙΤΕ!

Ρώμη, 7 Απριλίου 2022.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ΙΤΑΛΙΑ)

Το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής».

Κομμουνιστές της Καταλονίας

«Αλληλεγγύη στους συντρόφους του ΚΚΕ που συνελήφθησαν

Αγαπητοί σύντροφοι,

Εκ μέρους των Κομμουνιστών της Καταλονίας θέλουμε να εκφράσουμε τη μέγιστη αλληλεγγύη μας στους δύο συντρόφους μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, τον σύντροφο του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και τον δημοσιογράφο του "Ριζοσπάστη".

Η καταστολή από το ελληνικό κράτος μπορεί να θεωρηθεί ως μέρος του κύματος καταστολής που βιώνει η Ευρώπη στο σύνολό της, με πρόσχημα τον πόλεμο στην Ουκρανία και την επικρατούσα πολεμική υστερία, παραβιάζοντας όλες τις δημοκρατικές εγγυήσεις που η ίδια η Ευρώπη ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται.

Σε αυτό το κύμα καταστολής, εμείς οι κομμουνιστές είμαστε ένας από τους κύριους στόχους και η βία που εκφράζεται εναντίον των συντρόφων του ΚΚΕ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού.

Παρ' όλα αυτά, αυτή η καταστολή είναι εντελώς μάταιη, δεν θα πτοηθούμε στον αγώνα μας για την κατάκτηση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους καταστροφικούς πολέμους του.

Θέλουμε να στείλουμε και πάλι τη συμπαράστασή μας στους κατατρεγμένους αγωνιστές, στις οικογένειες και τους οικείους τους, καθώς και σε όλους τους συντρόφους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων».

ΚΚ Λουξεμβούργου

«Προς την ΚΕ του ΚΚΕ,

το ΚΣ της ΚΝΕ

και τη Συντακτική Επιτροπή του "Ριζοσπάστη"

Αγαπητοί σύντροφοι,

Πληροφορηθήκαμε με μεγάλη αγανάκτηση για τη βία κατά απεργών και διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη και λάβαμε γνώση της σύλληψης οκτώ διαδηλωτών.

Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚ Λουξεμβούργου και της Συντακτικής Επιτροπής της κομμουνιστικής εφημερίδας "Zeitung vum Lëtzebuerger Vollek" μεταφέρουμε σε εσάς, τους συντρόφους του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και της Συντακτικής Επιτροπής του "Ριζοσπάστη" την πλήρη και αμέριστη αλληλεγγύη μας. Ευχόμαστε στον σύντροφο Ευθύμη Δημάκη ταχεία ανάρρωση από τα τραύματά του.

Καταδικάζουμε κάθε βία εναντίον ανθρώπων που εκφράζουν το αίτημά τους για ειρήνη. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά το τεκμήριο να δικάζονται σύντροφοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και άλλοι αγωνιστές της ειρήνης επειδή διαδηλώνουν για την ειρήνη και απαιτούμε την άμεση παύση των διώξεων.

Με κομμουνιστικούς χαιρετισμούς

Αλ Ρούκερτ

Πρόεδρος του ΚΚ Λουξεμβούργου

και αρχισυντάκτης της εφημερίδας "Zeitung vum Lëtzebuerger Vollek"».

ΚΚ Μεξικού

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη του στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ), στην Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας (ΚΝΕ) και στις ταξικά συνειδητοποιημένες και ριζοσπαστικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού και λαϊκού κινήματος που πραγματοποίησαν μια επιτυχημένη γενική απεργία στις 6 Απριλίου και που αντιμετώπισαν την καταστολή στη Θεσσαλονίκη, ενώ διαμαρτύρονταν ενάντια στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ.

Η εργατική τάξη της Ελλάδας με το Κομμουνιστικό Κόμμα της στην πρώτη γραμμή εναντιώνεται αποφασιστικά τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο από την αρχή, καθώς και στην εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτόν, καταδικάζοντας και τα δύο ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα που συγκρούονται για τα συμφέροντά τους και υποστηρίζοντας σταθερά τα συμφέροντα των εργαζομένων όλων των χωρών.

Δρώντας προς το συμφέρον της εργατικής τάξης, του λαού της Ελλάδας και των λαών του κόσμου, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, μαζί με πολλά κομμουνιστικά κόμματα σε όλο τον κόσμο, υψώνουν τη φωνή τους ενάντια στον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου πίσω από τον οποίο κρύβονται τα συμφέροντα των μονοπωλίων και του κεφαλαίου. Γι' αυτό χαιρετίζουμε και την απόφαση του ΚΚΕ να μη συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου όπου δόθηκε βήμα στον Ουκρανό πρωθυπουργό Ζελένσκι, αλλά και σε φασίστες του τάγματος Αζόφ.

Καταγγέλλουμε τις επιθέσεις εναντίον απεργών, δημοσιογράφων και μελών της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΚΣ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη. Η αποφασιστικότητα και η αξιοπρέπειά τους είναι ένα παράδειγμα που ορθώνεται για τη μαχητική εναντίωση στον πόλεμο. Είναι ένα παράδειγμα που θα πολλαπλασιαστεί, επειδή τα λόγια, οι θέσεις αρχών ενώνονται με πράξεις και ενέργειες.

Καταδικάζουμε την κυβέρνηση της Ελλάδας για αυτές τις κατασταλτικές πρακτικές. Όσον αφορά τους κομμουνιστές που θα δικαστούν για τις αντιπολεμικές τους δράσεις στις 15 Ιουνίου, δηλώνουμε ότι θα είμαστε στην ελληνική πρεσβεία εκείνη την ημέρα εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας προς αυτούς και καταδικάζοντας την ελληνική κυβέρνηση που φανερώνει τον αντιδραστικό, αντικομμουνιστικό και μιλιταριστικό της χαρακτήρα.

Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε!».

Σουδανικό ΚΚ

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Το Σουδανικό ΚΚ καταδικάζει σθεναρά την κατασταλτική χρήση ωμής βίας από την Αστυνομία κατά των μαζικών διαδηλώσεων στις διάφορες ελληνικές πόλεις.

Το ΣΚΚ εγκρίνει την προτεινόμενη ανακοίνωση.

Φάτχι Ελφάντλ, γραμματέας Πληροφοριών».

ΚΚ Τουρκίας

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Με αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι η μαζική απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη δέχτηκε βίαιη επίθεση από την Αστυνομία, με αποτέλεσμα την αδικαιολόγητη σύλληψη 8 διαδηλωτών, ανάμεσά τους δύο μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ και ένα μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Από την επίθεση αυτή τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο ένα από τα μέλη της ΚΕ.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε όλη την Ελλάδα στις 6 Απριλίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και άλλων μαζικών οργανώσεων. Η 24ωρη πανελλαδική απεργία ήταν μια απάντηση στην ακρίβεια και στη στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία ως μέλος του ΝΑΤΟ. Η απεργία ήταν ένα σημαντικό βήμα για την κλιμάκωση της πάλης του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, η αστική τάξη της Ελλάδας και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι αποφάσισαν να επιτεθούν στην εργατική τάξη και στο πρωτοπόρο κόμμα της, το ΚΚΕ.

Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, όπως και οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο, υφίστανται μια διαδικασία φτωχοποίησης, ως αποτέλεσμα της κρίσης που περνάει ο καπιταλισμός. Οι αστοί φορτώνουν το βάρος αυτής της κρίσης στους ώμους των εργαζομένων. Είναι καιρός οι εργαζόμενες μάζες να βάλουν τέλος σε αυτή την καταπίεση και να υψώσουν τη φωνή τους εναντίον της. Αυτό ακριβώς κάνει η εργατική τάξη στην Ελλάδα.

Από την άλλη, η σύγκρουση στην Ουκρανία μεταξύ των αστικών τάξεων των δυτικών καπιταλιστικών δυνάμεων και του ρωσικού καπιταλισμού έχει μια βαθύτερη επίδραση στην προαναφερθείσα κρίση. Ο δυτικός ιμπεριαλισμός και το ΝΑΤΟ προσπαθούν να την χρησιμοποιήσουν ως ευκαιρία για να εδραιώσουν τη δύναμή τους και να ξεπεράσουν την κρίση ηγεμονίας που περνάει ο ιμπεριαλισμός τα τελευταία χρόνια.

Ως μέρος αυτής της πολεμικής μηχανής, η αντιδραστική ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει πλήρως τα σχέδια του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και καθιστά την Ελλάδα μέρος αυτών των σχεδίων. Αλλά οι εργαζόμενοι σε αυτή τη χώρα αντιστέκονται ηρωικά σε αυτή την εξέλιξη.

Εξαιτίας αυτής της πολύπλευρης αντίστασης, οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα και το ΚΚΕ ως πρωτοπορία τους έχουν γίνει στόχος της κυβέρνησης. Όμως το εργατικό - λαϊκό κίνημα δεν θα κάνει πίσω, όπως φάνηκε και όταν ασκώντας πίεση στην κυβέρνηση την επόμενη μέρα απελευθερώθηκαν οι 8 αγωνιστές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου