Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Εγγυητές

 
Κανονική... πανωλεθρία έχει πάθει η τουρκική επιθετικότητα από την «αποφασιστική στάση» συμμάχων και φίλων της αστικής τάξης ενάντια στον αναθεωρητισμό «απ' όπου κι αν προέρχεται».

 Οι Αμερικανοί; Την έχουν σε στενό κορσέ, αφού δεν υπάρχει πρόβα απόβασης που να έχει κάνει η Τουρκία το τελευταίο δίμηνο και να μη συμμετέχουν οι ίδιοι, είτε ως παρατηρητές είτε με πολεμικά τους πλοία, όπως αυτό που πριν από λίγες μέρες είχε δέσει στην Αλεξανδρούπολη, προκαλώντας - κατά τα αστικά επιτελεία - «τρόμο» στην Τουρκία! 

Η ΕΕ; 

Κάθε εριστική δήλωση από την τουρκική αστική τάξη παίρνει «πάραυτα» την απάντησή της: Μετά την εκπρόσωπο της ΕΕ που καλούσε σε «εποικοδομητικές συζητήσεις», σειρά είχε χτες η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης να σημειώσει ότι πρέπει «να τα βρουν» οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας. 

Το ΝΑΤΟ; Εκεί πια κι αν κόβονται τα πόδια του αναθεωρητισμού και της επιθετικότητας της Τουρκίας, όταν ακούει τον Στόλτενμπεργκ να θυμίζει ότι ο ΝΑΤΟικός μηχανισμός «διευθετήσεων» που στήθηκε το καλοκαίρι του 2020, αναβαθμίζοντας τις τουρκικές αξιώσεις στην Ανατ. Μεσόγειο, είναι πανέτοιμος... και για το Αιγαίο. 

Αυτοί είναι κατά την κυβέρνηση οι «εγγυητές» της ασφάλειας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Απ' αυτούς πρέπει κατά τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει η κυβέρνηση ακόμα περισσότερες... εγγυήσεις ασφαλείας. Είναι όλοι μαζί εγγυητές πολύ μεγάλων κινδύνων για τον λαό μας και τους υπόλοιπους λαούς της περιοχής. Γι' αυτό και δεν υπάρχει λεπτό για χάσιμο: 

Καμία εμπιστοσύνη στην αστική τάξη και τα κόμματά της, να δυναμώσει ο αγώνας για απεμπλοκή, για την αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου