Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Νέες δηλώσεις Ερντογάν κατά Μητσοτάκη που κουρελιάζουν τους κυβερνητικούς εφησυχασμούς

 
Με νέες δηλώσεις κατά του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, επανήλθε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την ομιλία του πρώτου στο Κογκρέσο, δείχνοντας ότι το αφήγημα του εφησυχασμού που καλλιεργούσε η ελληνική κυβέρνηση δεν ευσταθεί στο ελάχιστον.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Yeni Safak» επιστρέφοντας από ταξίδι στο Αζερμπαϊτζάν, είπε σε δημοσιογράφους «o Μητσοτάκης δεν είναι πλέον συνομιλητής μου. [...] «ας μην βάλουμε τρίτες χώρες ή πρόσωπα ανάμεσά μας, θα το υποσχεθείς. Θα περάσουν 15 μέρες μετά, θα πας στις ΗΠΑ, θα μιλήσεις κατά της Τουρκίας στο αμερικανικό Κογκρέσο. Τι είναι αυτό; Για το χειροκρότημα πήγε εκεί. Συγγνώμη. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα με αυτούς».

«Yπάρχει μόνο ένα πράγμα να κάνουμε. Είμαστε φίλοι με αυτούς που είναι φίλοι μαζί μας, αλλά πρέπει να ξέρουν καλά πως θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται με αυτούς που μας βλέπουν ως εχθρό», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Αποδεικνύεται ξανά ότι η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα όχι απλώς δεν μπορεί να ανασχεθεί από την πρόσδεση της χώρας στο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο, αντίθετα ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι που «βάζουν πλάτη» στις επιδιώξεις της τουρκικής αστικής τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου