Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Λεγεωνάριοι... του παρασκηνίου


Λεγεωνάριοι...


Κοινό μυστικό είναι πλέον ότι στο πλευρό του ουκρανικού στρατού πολεμούν και «εθελοντές» από χώρες της Δύσης. Η αιχμαλωσία πολλών εξ αυτών από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις επιβεβαιώνει ότι το ΝΑΤΟικό στρατόπεδο δεν τροφοδοτεί τις ουκρανικές δυνάμεις μόνο με στρατιωτικό υλικό, αλλά και με έμψυχο, στην πλειοψηφία τους μισθοφόροι, που μετακινούνται βέβαια οργανωμένα προς την Ουκρανία και τη γραμμή του πυρός.

Μόλις πρόσφατα δύο Βρετανοί αιχμάλωτοι καταδικάστηκαν σε θάνατο από δικαστήριο του Ντονέτσκ, ενώ άλλοι δύο Αμερικανοί, που είχαν πάει στην Ουκρανία ως μισθοφόροι, αγνοούνται εδώ και μια βδομάδα, με πιθανότερο σενάριο να έχουν αιχμαλωτιστεί. Δημοσιεύματα εμφανίζουν ως και 55 χώρες να συμμετέχουν με εθελοντές στον πόλεμο της Ουκρανίας, κάτω από την ομπρέλα μιας «Λεγεώνας» που συγκρότησε γι' αυτόν τον σκοπό η κυβέρνηση Ζελένσκι, η οποία, κατά δήλωσή τους, χρηματοδοτείται και από «δυτικούς χορηγούς». Είναι φανερό ότι ο πόλεμος ΝΑΤΟ - Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας παίρνει ολοένα και πιο επικίνδυνα χαρακτηριστικά, με την αποστολή όπλων και «εθελοντικών» στρατιωτικών δυνάμεων.

... του παρασκηνίου

Οι κίνδυνοι αυτοί αφορούν βέβαια και τη χώρα μας, η οποία συμμετέχει φανατικά στην αποστολή στρατιωτικού υλικού και στον συνολικότερο σχεδιασμό της ΝΑΤΟικής περικύκλωσης της Ρωσίας, με τις αμερικάνικες βάσεις σε Σούδα, Αλεξανδρούπολη και αλλού. 'Η μήπως δεν είναι μόνο αυτά; Αναρωτιόμαστε, επειδή πριν από μερικές βδομάδες είχαμε γράψει για την περίπτωση κάποιων εταιρειών «φύλαξης πλοίων», οι οποίες στρατολογούν κόσμο από τη χώρα μας για να τους στείλουν ως μισθοφόρους στρατιώτες στο πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας. Οι «στόχοι» τους είναι κυρίως απόστρατοι των Ειδικών Δυνάμεων και άλλοι πρώην στρατιωτικοί, που γνωρίζουν από ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις. Στην Ουκρανία φτάνουν μέσω Πολωνίας, με την κάλυψη του Ερυθρού Σταυρού, που τους παρουσιάζει ως προσωπικό για τη μεταφορά φαρμάκων και τροφίμων. Ρωτούσαμε τότε την κυβέρνηση αν γνωρίζει κάτι για όλα αυτά, αλλά απάντηση ακόμα δεν έχουμε πάρει. Εκτός αν πρέπει να περιμένουμε να ακουστεί και το όνομα κανενός Ελληνα «εθελοντή» στις λίστες των αιχμαλώτων ή και σκοτωμένων, για να «πέσει φως» στο παρασκήνιο της ελληνικής εμπλοκής στον πόλεμο...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου