Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

«... Τι θέλουν τα παιδιά μας στα Βιετνάμ;»


Καμιά συμμετοχή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ

Συμπληρώνονται ...αισίως πάνω από 3 μήνες από την τυπική έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας σε αυτήν.

Ταυτόχρονα φουντώνουν η ανησυχία και ο προβληματισμός γύρω από τις συνέπειές του, γύρω από την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν, τις ευθύνες της κυβέρνησης καθώς και τους κινδύνους με τους οποίους είναι αντιμέτωπος ο λαός μας. Οι νέοι στρατευμένοι ανησυχούν, προβληματίζονται, αγωνιούν για τις εξελίξεις.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή οι νέοι στρατευμένοι πήραν ξεκάθαρη θέση απέναντι στην εμπλοκή της χώρας στην πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία. Μόνο δύναμη και ελπίδα μπορούν να δώσουν οι επιστολές των φαντάρων στο alt.gr και η στάση που κρατούν απέναντι στις πρακτικές της κυβέρνησης. Αποκαλύφθηκε άμεσα η φύση του πολέμου που διεξάγεται στην Ουκρανία. Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στον οποίο συγκρούονται από τη μια οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία, για να διασφαλίσουν την κερδοφορία των εκάστοτε αστικών τάξεων.

Ιδιαίτερη πλευρά της πολιτικής της εμπλοκής αποτελεί η αποστολή πολεμικού υλικού, αλλά και ένοπλων τμημάτων στο ουκρανικό μέτωπο, στο πλαίσιο των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ. Είναι ξεκάθαρο πως η εμπλοκή της χώρας μας όχι μόνο δεν προστατεύει τον λαό αλλά αντίθετα τον βάζει σε μεγάλους κινδύνους. Δεν διασφαλίζεται η ειρήνη από τη μετατροπή της Ελλάδας σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο με τις βάσεις του θανάτου σε Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο, Λάρισα, που κάνουν ταυτόχρονα τον λαό θύμα αντιποίνων.

Οι φαντάροι, οι υπαξιωματικοί και αξιωματικοί των ΕΔ δεν έχουν κανένα συμφέρον να γίνουν φονιάδες άλλων λαών ούτε και να χύσουν οι ίδιοι το αίμα τους έξω από τη χώρα, για τα συμφέροντα και τα κέρδη των όσων - εδώ και χρόνια - κάθονται πραγματικά στο σβέρκο αυτών και των οικογενειών τους. Η πείρα από τα σφαγεία των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων του ΝΑΤΟ είναι οδυνηρή.

Είναι ανάγκη να δυναμώσει η φωνή, να μη σταλεί κανένας φαντάρος, αξιωματικός και υπαξιωματικός, στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας. Να καταργηθεί η κατάπτυστη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ. Να μην έχουν οι ΕΔ της χώρας μας καμία συμμετοχή και να μην παραχωρηθεί η παραμικρή υποδομή για φιλοξενία δυνάμεων που συμμετέχουν στη δύναμη ταχείας αντίδρασης του ΝΑΤΟ.

Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου.

Μιχάλης Παππάς, Πρόσφατα απολυμένος σμηνίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου