Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Ιστορικός περίπατος στα χνάρια των ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ


Ιστορικό περίπατο στα χνάρια των ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ πραγματοποιούν οι Οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ την Κυριακή 26 Ιουνίου.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα οι οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ο Άγης Τριγάζης, μέλος του ΤΓ Λάρισας επισήμανε μεταξύ άλλων: «Η πρωτοβουλία των οργανώσεων αποτελεί μια δράση όπου έμπρακτα όχι μόνο δεν ξεχνάμε την ιστορία μας, αλλά αντίθετα καλλιεργούμε τη μαχητική στάση για τη γνώση της ιστορικής αλήθειας. Γιατί ο αγώνας των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και της τρίχρονης εποποιίας του ΔΣΕ δεν ανήκει στο μουσείο της Ιστορίας. Τα συμπεράσματα από την πάλη ενάντια στους φασίστες κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους και στη συνέχεια από την ένοπλη σύγκρουση με την αστική εξουσία την περίοδο 1946-49, έχουν θέση στη σύγχρονη ταξική πάλη.

Τα διδάγματα αυτών των αγώνων του λαού μας, στους οποίους πρωτοστάτησε το Κόμμα μας ως εμπνευστής, καθοδηγητής και κύριος αιμοδότης, μια σειρά εκδηλώσεων μέσα σε αυτές και οι ιστορικοί περίπατοι που πραγματοποιούμε ως κόμμα με την ΚΝΕ και την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, όπως αυτός την Κυριακή, έχουν στόχο τη γνωριμία των νέων ανθρώπων με την ιστορία του επαναστατικού κινήματος στην Ελλάδα.

Η επίσκεψη σε τέτοιους τόπους, όπου έδρασαν και στάθηκαν όρθιοι οι μαχητές κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ με το όπλο στο χέρι, αποτελεί ένα ζωντανό μάθημα Ιστορίας, πηγή διδαχής και συμπερασμάτων, αλλά και επαναστατικής διαπαιδαγώγησης.

Αυτοί που θα πάρουν μέρος έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τον ηρωισμό και την αυτοθυσία τους, την ηθική και πολιτική ανωτερότητα των μαχητών κομμουνιστών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, τα ιδανικά που πήγαζαν από το δίκιο του αγώνα του και από την πίστη του στο ηρωικό ΚΚΕ και τον τελικό του σκοπό, τον Σοσιαλισμό. Στα βήματα των ηρωικών μαχητών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ θα βαδίσουμε στην περιοχή του Νότιου Ολύμπου, με κατάληξη στην τοποθεσία όπου ήταν η έδρα της 123ης ταξιαρχίας του ΔΣΕ, ξαναζωντανεύοντας την ηρωική δράση των ανταρτών. Σήμερα ο αγώνας, ο ηρωισμός, η αυτοθυσία των μαχητών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, για τους νέους ανθρώπους, αλλά και γενικότερα αποτελεί πηγή έμπνευσης και διαπαιδαγώγησης στους σκληρούς καθημερινούς αγώνες της ταξικής πάλης που έχουμε μπροστά μας, γι' αυτό η συμμέτοχη θα είναι ένα μάθημα Ιστορίας που βοηθάει στην καθημερινή μας δράση.

Έτσι την Κυριακή στις 26 Ιούνη οι Οργανώσεις Λάρισας του Κόμματος, της ΚΝΕ και η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ πραγματοποιούμε αυτόν τον Ιστορικό περίπατο, ακολουθώντας τα χνάρια των ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, για να γνωρίσουμε όσο γίνεται καλύτερα την ιστορία, τη δράση και τον τιτάνιο αγώνα των αγωνιστών του λαού, των ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, τα μονοπάτια, τις τοποθεσίες που εκπαιδεύονταν, στρατοπέδευαν, αλλά και των μαχών που δόθηκαν στην περιοχή του Νοτίου Ολύμπου."

Το αναλυτικό πρόγραμμα:

--8.30 π.μ: Αναχώρηση από Πλατεία Λαού με λεωφορεία και αυτοκίνητα, οργανωμένα θα εξακολουθήσουμε την παρακάτω διαδρομή:

--9.30 π.μ.: Ξενάγηση στη θέση «Τέμπη», στο μνημείο των Μπουρλοτιέρηδων.

--10.30 π.μ.: Στάση στο Σχολείο των Γόνων, χώρο βασανιστηρίων των αγωνιστών.

--12.00 μ.: Κατάληξη στην Πατωμένη Καλλιπεύκης, τοποθεσία της έδρας 123ης ταξιαρχίας του ΔΣΕ. Εκεί θα γίνει ομιλία από την Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα Επιτροπής περιοχής Θεσσαλίας, θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορεία και αυτοκίνητα ΙΧ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου