Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Νέο ένοπλο επεισόδιο στα σύνορα


 ΑΡΜΕΝΙΑ - ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Αυξάνονται οι εντάσεις στην περιοχή του Νότιου Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας, περιοχή που διεκδικεί η Ρωσία ως «σφαίρα δικής της επιρροής», ενώ παράλληλα διασταυρώνονται τα συμφέροντα πολλών δυνάμεων, ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Κίνας.

Σε μια περίοδο που οι δύο πλευρές έχουν ανακοινώσει πως ξεκινούν διαπραγματεύσεις για «ειρηνευτική συμφωνία» για το Ναγκόρνο Καραμπάχ και για τον καθορισμό των συνόρων τους που προέκυψαν μετά τον πόλεμο, νέο περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε την Παρασκευή τα ξημερώματα στα σύνορα Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν.

Το υπουργείο Αμυνας του Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε τις αρμενικές δυνάμεις ότι βομβάρδισαν θέσεις του Αζερμπαϊτζάν από όλμους και πυροβόλα μεγάλου διαμετρήματος «προς την κατεύθυνση των χωριών Zeylik και Yellije». Οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν «έλαβαν επαρκή μέτρα ως απάντηση», σύμφωνα με το υπουργείο.

«Η Αρμενία, επιδιώκοντας να αποσπάσει την προσοχή του κοινού από τις εσωτερικές διαδικασίες», καθώς συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά του πρωθυπουργού, «προσπαθεί να κλιμακώσει τις εντάσεις στα σύνορα, χρησιμοποιώντας όπλα μεγάλου διαμετρήματος», σύμφωνα πάντα με το αζέρικο υπουργείο Αμυνας.

Ακόμη ένα ένοπλο επεισόδιο μεταξύ συνοριοφυλάκων του Κιργιστάν και του Τατζικιστάν σημειώθηκε την Παρασκευή στα σύνορα των δύο χωρών, ανέφερε η Συνοριοφυλακή του Κιργιστάν κατηγορώντας Τατζίκους συνοριοφύλακες ότι πέρασαν παράνομα τα σύνορα του Κιργιστάν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο αίτημα να εγκαταλείψουν το έδαφος του Κιργιστάν «οι Τατζίκοι συνοριοφύλακες άνοιξαν πυρ» και «ξέσπασε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των συνοριοφυλάκων των δύο χωρών», χωρίς να αναφερθούν νεκροί ή τραυματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου