Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Τσιχλόφουσκες


Πολύς ντόρος έγινε τους περασμένους μήνες για τη διπλή αύξηση του κατώτερου μισθού, που η κυβέρνηση διαφήμισε ως «αντίδοτο» τάχα στην ακρίβεια. 

Ο παρατεταμένος όμως πληθωρισμός, που από μήνα σε μήνα αυξάνεται ακόμα περισσότερο, κάνει αυτές τις αυξήσεις των 0,50 ευρώ τη μέρα να μοιάζουν με ...τσιχλόφουσκες. 

Οσο κι αν τις φουσκώσουν, για να διασκεδάσουν τη λαϊκή αγανάκτηση που φουντώνει, σε τίποτα δεν αλλάζει το γεγονός ότι η αγοραστική δύναμη του κατώτατου μισθού συρρικνώθηκε ακόμα περισσότερο από τις ανατιμήσεις του Απρίλη, κατά 18% και 28%, για τις συμβάσεις πλήρους και μερικής απασχόλησης αντίστοιχα. 

Μάλιστα, σχετικές έρευνες διαπιστώνουν ότι από μήνα σε μήνα μεγαλώνει η χασούρα για τον λαό, αφού τον Μάρτη τα ποσοστά της υποχώρησης ήταν 14,7% και 23,7%, αντίστοιχα. Στο σύνολό του, ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα για τον μήνα Απρίλη είχε απολέσει το 9,9% της αγοραστικής του δύναμης, ποσοστό που δεν μπορεί με τίποτα να αναπληρωθεί από τις αυξήσεις - ψίχουλα που δίνει η κυβέρνηση με τον κατάπτυστο νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου. 

Τα στοιχεία αυτά - αν και υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα που βιώνει ο λαός - έρχονται να επιβεβαιώσουν το αυτονόητο: Την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των βιοπαλαιστών από την ακρίβεια, για αναπροσαρμογές στους μισθούς με βάση τον πληθωρισμό που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα.

 Νέα έκρηξη πληθωρισμού στην Ελλάδα τον Μάιο, στο 10,7%

 Μονά χάνω - ζυγά κερδίζεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου