Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Στην Λισιτσάνκ το μέτωπο της επίθεσης του Ρωσικού στρατού


Στην Λισιτσάνσκ -δίδυμη πόλη του Σεβεροντονιέτσκ στην άλλη πλευρά του ποταμού Σιβέρκσι Ντονέτς- τελευταία μεγάλη πόλη υπό ουκρανικό έλεγχο στο Λουγκάνσκ, επικεντρώνονται οι ρωσικές δυνάμεις, την 124η ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν το πυροβολικό για να αποκόψουν την πρόσβαση στη Λισιτσάνσκ από τον νότο, σύμφωνα με το ουκρανικό γενικό επιτελείο. Έπληξαν επίσης πολιτικές και στρατιωτικές υποδομές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στο μεταξύ φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν πως απομάκρυναν 250 άμαχους από τα καταφύγια του εργοστασίου χημικών Αζότ στη Σεβεροντονιέτσκ αφού οι ουκρανικές δυνάμεις αποχώρησαν από την πόλη.

Κάπου 200 άμαχοι, ανάμεσά τους μικρά παιδιά, απομακρύνθηκαν από το εργοστάσιο το Σάββατο, ανέφερε ο εκπρόσωπος των φιλορωσικών αρχών της Λουγκάνσκ. Το Σάββατο, ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ , δήλωσε ότι 800 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το εργοστάσιο.

Ο διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων στη Λουγκάνσκ ανέφερε πως στα καταφύγια του εργοστασίου βρίσκονταν 568 άμαχοι προτού οι άνδρες του αποχωρήσουν.

Παράλληλα, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν το μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων που έχουν εξαπολύσει απο το Σάββατο: Το πρωί ρωσικός πύραυλος έπληξε περιοχή στην Οδησσό. Οι Ουκρανικές αρχές αναφερουν 6 θύματα. Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-22.

Το Σαββατοκύριακο, ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν στόχους στη Λβιβ, στη Χμελνίτσκι, στη Ζιτόμιρ, στην Τσερνίχιβ και στο Κίεβο. Στον νότο, επλήγησαν η Μικολάιφ και η Οδησσός.

Την ίδια ώρα, ο Καναδάς ανέπτυξε χθες Κυριακή δυο πολεμικά πλοία στη Βαλτική Θάλασσα και στον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, όπου θα συναντήσουν δύο φρεγάτες ήδη παρούσες στην περιοχή για να ενισχυθεί η ανατολική πτέρυγα του NATO, σε αντίδραση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters», «Ria Novosti»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου