Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Στην ΕΣΣΔ δεν υπάρχει ελευθερία του λόγου


«Στην ΕΣΣΔ δεν υπάρχει ελευθερία του λόγου, του Τύπου, των οργανώσεων για τους εχθρούς του λαού, για τους γαιοκτήμονες και τους καπιταλιστές που ανατράπηκαν από την επανάσταση. Δεν υπάρχει ελευθερία ούτε για αδιόρθωτους κλέφτες, για σαμποτέρ που στέλνουν ξένες πληροφορίες, τρομοκράτες, δολοφόνοι, για εκείνους τους εγκληματίες που πυροβόλησαν τον Λένιν, σκότωσαν τον Βολοντάρσκι, τον Ουρίτσκι, τον Κίροφ, τον δηλητηρίασαν τον Μαξίμ Γκόρκι, τον Κουϊμπίσεφ. 

Όλοι αυτοί οι εγκληματίες, από ιδιοκτήτες και καπιταλιστές μέχρι τρομοκράτες, κλέφτες, δολοφόνους και κατεδαφιστές, προσπαθούν να αποκαταστήσουν τον καπιταλισμό στην ΕΣΣΔ, να αποκαταστήσουν την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και να πλημμυρίσουν τη χώρα με το αίμα των εργατών και των αγροτών. Φυλακές και στρατόπεδα εργασίας υπάρχουν για αυτούς τους κυρίους και μόνο για αυτούς».

 (Ι. Β. Στάλιν. Собр. Соч., т. 8, стр. 558).

Евгений Иванов


"В СССР не существует свободы слова, печати, организаций для врагов народа, для свергнутых революцией помещиков и капиталистов. Не существует свободы также для неисправимых воров, для засылаемых заграничной разведкой диверсантов, террористов, убийц, для тех преступников, которые стреляли в Ленина, убили Володарского, Урицкого, Кирова, отравили Максима Горького, Куйбышева.

Все эти преступники, начиная от помещиков и капиталистов до террористов, воров, убийц и подрывников, добиваются того, чтобы восстановить в СССР капитализм, восстановить эксплуатацию человека человеком и залить страну кровью рабочих и крестьян. Тюрьмы и трудовые лагери существуют для этих господ, и только для них."

(И. В. Сталин. Собр. Соч., т. 8, стр. 558).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου