Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

«Σφάζονται» πως θα μπουκώσουν με «διαφάνεια και λογοδοσία» το κεφάλαιο...


Μια ακόμη «κοκορομαχία» μακριά από την ουσία έστησαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά για το πως θα κατανεμηθούν με «διαφάνεια» τα χρήματα του «Ταμείου Ανάκαμψης» στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Προσπερνώντας ότι το «Ταμείο Ανάκαμψης» είναι ένα υπερμνημόνιο με δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των χρημάτων, αλλά και ότι πρόκειται για ζεστό χρήμα που καταλήγει στα σεντούκια του κεφαλαίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας εγκάλεσε την κυβέρνηση γιατί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής απέρριψε την πρόταση του για «σύσταση επιτροπής διαβούλευσης και λογοδοσίας» για τα κονδύλια του «Ταμείου Ανάκαμψης».

«Είναι πολλά τα λεφτά για να μας δίνουν και λογαριασμό», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, «κλείνοντας το μάτι» στα τμήματα του κεφαλαίου που θεωρούνται ριγμένοι από την μοιρασιά. «Να γιατί ο πρωθυπουργός δεν κάνει πρόωρες εκλογές παρότι ξέρει ότι την άνοιξη κινδυνεύει με συντριβή», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αμέσως μετά ξεκίνησε ένας «χαρτοπόλεμος» ανακοινώσεων. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ για «κυνήγι μαγισσών», ισχυρίστηκε πως «το  ''Ταμείο Ανάκαμψης'' χαρακτηρίζεται εξαρχής από απόλυτη διαφάνεια, καθώς το σύνολο των σχετικών αποφάσεων δημοσιεύονται και είναι διαθέσιμες σε όλους τους πολίτες και τη Βουλή». Αξίωσε επίσης από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ενημερώσει σχετικά «με το αναλυτικό του σχέδιο για την αξιοποίηση των πόρων του ''Ταμείου Ανάκαμψης'' και τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου