Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Ντίνα Κώνστα: Νόμος φλωράνς είναι το δίκιο του εργάτη


Πέθανε 3 Ιούλη 2022, σε ηλικία 83 ετών η δημοφιλής ηθοποιός Ντίνα Κώνστα.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, όπου σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965.

Τις δεκαετίες του '80 και του '90 συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στις σειρές «Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν» και το «Σόι μας», ενώ από τους τηλεοπτικούς ρόλους της που αγαπήθηκαν πιο πολύ ήταν αυτός της Ντένης Μαρκορά στη σειρά «Δύο ξένοι».

Διαρκής ήταν εκείνη την περίοδο αλλά και τις επόμενες δεκαετίες και η παρουσία της στο θέατρο, με ρόλους σε παραστάσεις που έκαναν μεγάλη επιτυχία και παίχτηκαν πολλές σεζόν, ανάμεσά τους στο «Καληνύχτα Μαργαρίτα» του Γεράσιμου Σταύρου, στο «Σωτηρία Μπέλλου: Η περιπλανόμενη ζωή μιας ρεμπέτισσας» της Σοφίας Αδαμίδου κ.ά.

Τις δεκαετίες του '90 και του 2000 υπήρξε υποψήφια σε βουλευτικές εκλογές και ευρωεκλογές με τον «Συνασπισμό».


Ντένη Μαρκορά
: Νόμος φλωράνς είναι το δίκιο του εργάτη

Η Ντένη Μαρκορά πέρα από τις δραστηριότητές της είχε γύρω τους ανθρώπους που την αγαπούσαν και τους αγαπούσε.

Η Νινέττα, η αιώνια φίλη της που δεν είδαμε ποτέ σε πλάνο, βρισκόταν πάντα στην άλλη άκρη του τηλεφώνου για να ακούσει τα παράπονα της Ντένης αλλά και να μεταφέρει όλα τα νέα της καλής κοινωνίας.

Η πιστή της μυρμηγκοφάγος της στέπας, η Μαρούσκα, βρισκόταν πάντα δίπλα της να σημειώνει τις καλύτερες ατάκες της ”My beautiful madame” αλλά η πιο άσπονδη και αγαπημένη  φίλη της ήταν και παρέμενε η Φλωράνς.

Η Φλώρα ήταν οικιακή βοηθός του γιου της Κωνσταντίνου αλλά ήταν κάτι παραπάνω από αυτό. Ήταν οικογένεια. Παρά τις φαρμακερές ατάκες που αντάλλαζαν, οι δυο γυναίκες αγαπούσαν βαθιά η μια την άλλη. Αυτό το απέδειξε ιδιαίτερα η Ντένη τόσο με την περιπέτεια υγείας της Φλώρας όσο και με την περιπέτεια της με τον Μένιο ( Θέμη Μάνεση).

Επιθυμία της ίδιας είναι να γίνει αποτέφρωση χωρίς τελετή. Η αποτέφρωση θα γίνει, σήμερα το απόγευμα, στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου