Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Απαγορεύτηκε δια νόμου η δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος — Δεσμεύτηκε η περιουσία του

Ουκρανία

Άλλο ενα επεισόδιο στο σήριαλ αντικομμουνιστικών διώξεων που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία ήρθε να προστεθεί χθες. Πιο συγκεκριμένα, με σχετική του απόφαση, το Όγδοο Διοικητικό Εφετείο του Κιέβου επικύρωσε την προειλημμένη απόφαση πλήρους απαγόρευσης της δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας.

Σε ανακοίνωση του δικαστηρίου αναφέρεται: «Το δικαστήριο ικανοποίησε το αίτιμα του υπουργείου Δικαιοσύνης της Ουκρανίας. Οι δραστηριότητες του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας απαγορεύθηκαν. Η περιουσία, τα χρηματικά αποθέματα και άλλα περιουσιακά στοιχεία του κόμματος, τα κεντρικά, περιφερειακά γραφεία και άλλες δομές του κόμματος μεταφέρθηκαν στην ιδιοκτησία του κράτους».

Η εν λόγω απόφαση του διοικητικού εφετείου έρχεται ουσιαστικά να επικυρώσει νομικά την πλήρη απαγόρευση κάθε δράσης του ΚΚ Ουκρανίας που εφαρμόζεται από το 2015, στο πλαίσιο του διαβόητου νόμου περί «αποκομμουνιστικοποίησης» της κυβέρνησης Ποροσένκο.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019 η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή απαγόρευσε στον Πρώτο Γραμματέα του ΚΚ Ουκρανίας Πέτρο Σιμονένκο να θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη-παρωδία των δυο νεαρών κομμουνιστών, Μιχαήλ και Αλεξάντερ Κονονόβιτς, οι οποίοι συνελήφθησαν από τις αντιδραστικές ουκρανικές αρχές τον περασμένο Μάρτιο εξαιτίας των πολιτικών τους ιδεών.

 idcommunism.com

Ουκρανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου