Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα βάλουν στον γύψο τους λαϊκούς αγώνες

 
«Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα βάλουν στον γύψο τους αγώνες των εργαζομένων, της νεολαίας, των συνταξιούχων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Α' Αθήνας του ΚΚΕ με αφορμή την επιστολή Μπακογιάννη προς τους υπουργούς της κυβέρνησης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Σημειώνει πως «Ο κύριος Μπακογιάννης σαν λαγός ακόμα μια φορά τρέχει να προλάβει, γιατί αντιλαμβάνονται πολύ καλά στα κυβερνητικά - κρατικά επιτελεία ότι σε μια περίοδο που συντρίβεται το λαϊκό εισόδημα από την ακρίβεια στα καύσιμα, στο ρεύμα, στα σούπερ μάρκετ που προκαλεί η κυβερνητική πολιτική, οι λαϊκές αντιδράσεις και οι διεκδικήσεις για μέτρα ανακούφισης θα πολλαπλασιαστούν».

Καταλήγοντας η Οργάνωση υπογραμμίζει: «Η ιστορία είναι γεμάτη από νόμους "φαντάσματα", από νόμους που ήθελαν να βάλουν σε γύψο την ταξική πάλη, τη ριζοσπαστική σκέψη και δράση. Τελικά όλοι τους, μηδενός εξαιρουμένου, έμειναν στα χαρτιά. Η πραγματική ιστορία για την οποία είμαστε περήφανοι και εμείς και θα είναι και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας είναι αυτή που γράφτηκε στα πεδία των ταξικών μαχών. Είναι η ιστορία που γράφουν οι μαζικές διαδηλώσεις, τα μαζικά συλλαλητήρια στους δρόμους της Αθήνας, στους δρόμους της Ελλάδας. Αυτές οι κινητοποιήσεις κόντρα στα ιδιώνυμα και τις απαγορεύσεις είναι που προώθησαν προς τα εμπρός τη δημοκρατία, την πρόοδο, την ελευθερία, είναι που κράτησαν αναμμένη τη φλόγα του αγώνα, της θυσίας, της αξιοπρέπειας. Στον δρόμο αυτό θα συνεχίσουμε αταλάντευτα και ως ΚΚΕ θα είμαστε μπροστά, όπως πάντα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου