Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Θα αποτρέψουμε παρέμβαση ξένων και θα συντρίψουμε τους αυτονομιστές της Ταϊβάν


Ο κινεζικός στρατός θα βάλει τέλος στα σχέδια εξωτερικών δυνάμεων να παρέμβουν στις εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις της Κίνας και επίσης θα αποτρέψει τις προσπάθειες των αυτονομιστών να αποσχιστούν από την Ταϊβάν, ανέφερε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας Γου Κιάν, σχολιάζοντας τη νέα επίσκεψη αντιπροσωπείας του αμερικανικού Κογκρέσου Στο νησί.

«Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας θα συνεχίσει να διεξάγει ασκήσεις για να προετοιμαστεί για πολεμικές επιχειρήσεις, θα υπερασπιστούμε αποφασιστικά την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας», είπε ο εκπρόσωπος σε μια διανεμημένη δήλωση. Πρόσθεσε πως «θα συντρίψουμε τους αυτονομιστές της Ταϊβάν με κάθε μέσο και θα αποτρέψουμε όλους προσπάθειες παρέμβασης ξένων δυνάμεων».

Αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των ΗΠΑ με επικεφαλής τον γερουσιαστή Εντ Μάρκεϊ, του Δημοκρατικού κόμματος της Μασαχουσέτης, έφτασε το βράδυ της Κυριακής για διήμερη επίσκεψη στην Ταϊβάν. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών του νησιού, η αντιπροσωπεία περιλαμβάνει πέντε πολιτικούς από το Δημοκρατικό και το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Η κινεζική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το πρόσφατο ταξίδι της Ν. Πελόζι στην Ταϊπέι στις 2 και 3 Αυγούστου ήταν μια πρόκληση που πρέπει να θεωρηθεί ως «λανθασμένο μήνυμα προς τους αυτονομιστές της Ταϊβάν».

(Πηγή: TASS)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου