Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις


 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μέχρι τη νίκη, είναι οι εργαζόμενοι της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ», στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, που καθημερινά νιώθουν τη δύναμη της αλληλεγγύης των εργαζομένων όλων των κλάδων, καθώς παίρνουν τη θέση τους δίπλα τους, στην περιφρούρηση των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη για τρίτη εβδομάδα.

Οι απεργοί, στέκονται ενωμένοι απέναντι στην πολυμέτωπη επίθεση που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία με τις πλάτες της κυβέρνησης, των μηχανισμών καταστολής και «φιλικών» της ΜΜΕ, και δηλώνουν ότι θα επιστρέψουν στη δουλειά μόνο με ανάκληση των 15 απολύσεων και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Το σύνθημα που φωνάζουν «Μια φωνή μια γροθιά, ενωμένη η εργατιά», βρίσκει έκφραση καθημερινά μπροστά στην πύλη του εργοστασίου, όπου δίνουν το παρόν συνάδελφοί τους του κλάδου των εμφιαλωμένων ποτών αλλά και εργαζόμενοι άλλων κλάδων, μεταφέροντας τη συμπαράσταση της εργατικής τάξης της Θεσσαλονίκης και όλης της χώρας.

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε το πρωί της Τρίτης κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο μέλος της Γραμματείας και τον Βάλσαμο Συρίγο, ΓΓ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Γ. Πέρρος: Καρφί στο μάτι των εργοδοτών η οργάνωση των εργατών

Ο Γιώργος Πέρρος, ανέδειξε ότι ο αγώνας των απεργών της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» είναι πέρα για πέρα δίκαιος και γι αυτό πρέπει να είναι περήφανοι. «Αυτός ο αγώνας, όπως και άλλοι που προηγήθηκαν, είναι η ελπίδα, το μέλλον μας. Το μέλλον των εργαζομένων, των παιδιών μας, είναι η οργάνωση, ο αγώνας και η προσπάθεια να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή. Αυτό κάνουμε όλοι μας. Θέλουμε να διεκδικήσουμε μια ζωή καλύτερη. Δεν μπορεί η επιστήμη, η τεχνολογία να έχει φτάσει στο απόγειο και οι εργαζόμενοι να ζουν με ψίχουλα, χωρίς ΣΣΕ και όλα τα άλλα. Πρέπει να δυναμώσει η ενότητα των εργαζομένων, να δυναμώσει η αντοχή. Πάντα ένας αγώνας χρειάζεται αντοχή και υπομονή, δεν είναι μια κι έξω».

Επίσης έστειλε μήνυμα προς τη διοίκηση της εταιρίας, προς την κυβέρνηση, αλλά και προς τα συλλογικά όργανα των εργοδοτών ξεκαθαρίζοντας ότι «η βρώμικη επίθεση που ξεκίνησαν τις τελευταίες μέρες, η συκοφαντία ενάντιά σας, ότι δήθεν οι εργάτες και οι αγώνες τους κλείνουν τα εργοστάσια, δεν θα πάει μακριά. Πρέπει να απαντηθεί. Ο αγώνας σας είναι η πρώτη απάντηση και η σημαντική».

Συνεχίζοντας ανέδειξε και ποιος τελικά κλείνει τα εργοστάσια. Οπως είπε «τα εργοστάσια τα κλείνουν οι εργοδότες, για τρεις λόγους. Ο λόγος ένας είναι οτι θέλουν και άλλα κέρδη, δεν τους φτάνουν αυτά που βγάζουν. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι δεν τα καταφέρνουν να τα φέρουν γύρα με τον ανταγωνισμό και ο τρίτος είναι να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις σε άλλες χώρες όπως και στο παρελθόν γινόταν πάρα πολύ αυτό, όπου εκεί υπήρχαν μεροκάματα εξευτελιστικά, εργασιακές σχέσεις χωρίς 8ωρο, απλήρωτη δουλειά που θέλουν και εδώ να γίνει καθεστώς. Αυτοί κλείνουν λοιπόν τα εργοστάσια και όχι οι εργάτες που ζητούν μια καλύτερη ζωή. Μπορεί ο Μαλαματίνας να έφυγε, αλλά έχει να ζήσει, το πουγγί του είναι γεμάτο. Οταν όμως ένας εργάτης απολύεται, το πουγγί του δεν είναι γεμάτο, είναι άδειο και πρέπει να ζήσει».

Ο Γ. Πέρρος αναφέρθηκε ακόμα στη δύναμη της αλληλεγγύης, της οργάνωσης και του αγώνα. «Αυτός ο αγώνας είναι δίκαιος πέρα για πέρα, πρέπει να έχει αποτέλεσμα θετικό και αυτό θα έρθει και με τη στήριξη των υπόλοιπων συνδικάτων. Οπλο είναι η αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνετε. Οι εργοδότες δεν θέλουν να υπάρχει η οργάνωση των εργατών, δεν θέλουν να υπάρχει συνδικάτο, δεν θέλουν να υπάρχουν συγκροτημένα δικαιώματα, ΣΣΕ, 8ωρο ή 7ωρο αλλού. Βγάζουν σπυράκια όταν ακούνε συνδικάτα, όταν ακούν διεκδικήσεις. Το ίδιο κάνουν και οι κύριοι του συγκεκριμένου ομίλου, το ίδιο κάνει και η κυβέρνηση που στηρίζει και τον συγκεκριμένο όμιλο και όλους τους εργοδότες, άλλωστε οι νόμοι τους δική τους επιλογή είναι. Και σωστά κάνετε εσείς, όλη η εργατική τάξη και απαντά "ψηφίστε όσους νόμους θέλετε, στην πράξη εμείς θα επιχειρήσουμε να οργανωθούμε και να τους καταργήσουμε» σημείωσε.

Τόνισε ότι «πρέπει να πάρει απάντηση, η προβοκάτσια, η συκοφαντία που επιχειρούν με στόχο να στρέψουν τους άλλους εργάτες εναντίον σας για να μην δυναμώσει η αλληλεγγύη. Συνεχίστε. Αυτός ο αγώνας είναι παρακαταθήκη και εδώ στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα. Μην τον βλέπετε στατικά. Μας βοηθάει όλους. Έχει σημασία, αυτός ο αγώνας να γίνει σπίθα. Να αναπτυχθούν παντού αγώνες, τέτοιοι, προσανατολισμένοι ταξικά. Μόνο έτσι μπορεί να έρθουν αποτέλεσμα. Μην περιμένετε σωτήρες. Σωτήρες είμαστε εμείς οι ίδιοι, ο αγώνας μας, σωτήρας είναι η αλληλεγγύη μας».

Β. Συρίγος: Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας θα σπάσει γιατί είστε αποφασισμένοι να νικήσετε

Ο Βάλσαμος Συρίγος επεσήμανε πως «βρισκόμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράστασή σας στον δίκιο αγώνα σας, ο οποίος θεωρούμε ότι και από την συμμετοχή, τη μαζικότητα στην περιφρούρηση βαίνει νικηφόρος. Η αλληλεγγύη μεταξύ σας και η αλληλεγγύη από όλα τα σωματεία είναι το πιο σημαντικό όπλο των εργαζομένων για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την εργοδοσία, τους μηχανισμούς, το κράτος, που όλοι μαζί μας πολεμούν για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία των ομίλων.

Έχει περάσει πάνω μας μια δεκαετής κρίση, είμαστε σε μια περίοδο που οι ανατιμήσεις στα βασικά προϊόντα, στη διατροφή, έχουν πάρει την ανιούσα, ο μισθός εξανεμίζεται στο πρώτο δεκαπενθήμερο και πάνω που ζητάμε ΣΣΕ, να επανέλθουν δικαιώματα και κατακτήσεις που καταπατήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, έρχεται η εργοδοσία και απαιτεί να συνεχίσει την ένταση της εκμετάλλευσης και να προωθήσει ατομικές συμβάσεις. Αυτό είναι προκλητικό, αισχρό και απαράδεκτο. Η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί είναι αυτή που δίνετε εσείς με τον αγώνα σας. Διαφορετικά δεν μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας, δεν μπορούμε να επιβιώσουμε.

Σ' αυτή τη βάση πρέπει να εκφραστεί ακόμα περισσότερο η αλληλεγγύη από όλα τα σωματεία, από όλους τους φορείς για να μπορέσουμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η Ομοσπονδία και τα Σωματεία των Οικοδόμων βρισκόμαστε δίπλα σας, θα συνεχίσουμε να δίνουμε στο πλάι σας, έμπρακτα, τον αγώνα. Φαίνεται ότι η αδιαλλαξία της εργοδοσίας θα σπάσει γιατί είσαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να νικήσετε».

Την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» εκφράζει το ΣΕΤΗΠ ν. Αττικής.

 Ανακοίνωση - απάντηση για τα ψέμματα της εργοδοσίας

 Για την αποκατάσταση της αλήθειας μετά τις ανακρίβειες που έχει διοχετεύσει η εταιρεία ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στον Τύπο και επειδή το "ψέμα έχει κοντά ποδάρια", σας ενημερώνουμε ότι η αλήθεια είναι ότι οι μόνοι που πραγματικά έχουν ανάγκη και θέλουν να λειτουργήσει το εργοστάσιο είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, γιατί χωρίς την δουλειά τους δεν μπορούν να ζήσουν.

Ψέμα 1ο… μια μερίδα εργαζομένων…

Αλήθεια 1η Από τους 86 εργαζόμενους μόνο οι 60 έχουν το δικαίωμα να είναι μέλη του Σωματείου. Από αυτούς οι 11, κάτω από την τρομοκρατία και τον δικό τους εκφοβισμό, υπέγραψαν Ατομική Σύμβαση και από αυτούς οι 4 είναι υποχείριά τους και τους χρησιμοποιούν ως απεργοσπαστικό μηχανισμό, όλοι οι άλλοι βρίσκονται έξω από την πύλη του εργοστασίου και απεργούν.

Ψέμα 2ο …52 στους 86 εργαζόμενους έχουν υπογράψει Ατομική Σύμβαση Εργασίας…

Αλήθεια 2η 45 εργαζόμενοι μέλη του Σωματείου δεν έχουν υπογράψει Ατομική Σύμβαση Εργασίας και μετέχουν καθημερινά στον Απεργιακό Αγώνα. Κάτι με τα νούμερα δεν βγαίνει…

Ψέμα 3ο ...εργαζόμενη στην reception με 3.000 ευρώ μισθό

Αλήθεια 3η κοντά στο 50% οι καθαρές αποδοχές, του ψέματος Νο 3.

Από υπεύθυνη εξωτερικών εργασιών – συναλλαγών με τράπεζες – εφορίες – ΙΚΑ – μεταφορά χρημάτων και επιταγών την μεταφέρανε στην θέση της υπεύθυνης του γραφείου κίνησης και πριν λίγο καιρό στην reception "βλαπτική μεταβολή" μόνο και μόνο επειδή είναι μέλος του Σωματείου.

Ψέμα 4ο Το σχέδιο εξυγίανσης (επικυρώθηκε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης τον 12 του 2021) ρητά προβλέπει διατήρηση του αριθμού των εργαζομένων σε 86, ενώ το επενδυτικό σχέδιο σε διπλασιασμό των θέσεων σε βάθος 5ετίας.

Αλήθεια 4η 86 – 15 απολύσεις = 71. Απολύσεις μόνο μελών του Σωματείου.

Ψέμα 5ο Η πρόταση της εταιρείας για την νέα Σ.Σ.Ε. διασφαλίζει το σύνολο των παροχών που απολάμβαναν και πριν οι εργαζόμενοι.

Αλήθεια 5η Δεν είναι παροχές… είναι αποδοχές - μισθός και δεν μας τα χαρίζει για να τα απολαμβάνουμε… τα κατακτήσαμε. Η πρόταση τους για 713 ευρώ βασικό μισθό σε όλους και το υπόλοιπο μέχρι συμπληρώσεως του συνόλου των αποδοχών να ενσωματωθεί στο επίδομα επιχειρησιακής παροχής το οποίο άκουσον "θα αποτελεί ελευθέρα ανακλητή οικειοθελή παροχή, την οποία η εταιρεία επιφυλάσσεται να διακόψει οποτεδήποτε στο μέλλον".

Αυτοί είναι οι κύριοι της "Μαλαματίνα".

Αυτή είναι η Αλήθεια.

Υστ. Α΄ Επί 3 χρόνια (2 με προηγούμενη Διοίκηση και 1 με την τωρινή) ως εργαζόμενοι προσφέραμε το 20% του μισθού μας στην εταιρία. Αυτές είναι αλήθειες.

Υστ. Β΄ Τελικά για όλα τα στραβά φταίνε μόνο όσοι εργαζόμενοι είναι μέλη του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου