Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Απολύονται 100 εργαζόμενοι


«ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ»

 Συγκέντρωση τώρα στα μεταλλεία

Στην αιφνιδιαστική απόλυση 100 εργαζομένων, προχωρά η «Edilmac», εργολαβική εταιρεία που συνεργάζεται με την «Ελληνικός Χρυσός», στα μεταλλεία στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής.


Αιφνιδιαστικά χθες η εργοδοσία της «Eldimac» ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι λήγει η σύμβαση που είχε με την «Ελληνικός Χρυσός» και άρα πρέπει να... τελειώνουν οι εργασίες και οι εργαζόμενοι να απολυθούν. Τους ζήτησε μάλιστα να συστήσουν μια 5μελή επιτροπή ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσω διαβούλευσης.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από τις εγκαταστάσεις για να καθορίσουν τα επόμενα βήματα τους. Στο πλευρό τους είναι και εκπρόσωποι ταξικών Συνδικάτων, ενώ αξίζει να σημειωθεί η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων με εντολή της εργοδοσίας.


Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος
απαιτούν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση και Γενική Συνέλευση έξω από τις εγκαταστάσεις των μεταλλείων.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκονται οι Γιώργος Πέρρος, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, Βάλσαμος Συρίγος, Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδομών, Θανάσης Κουτσουράς, από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και Γιάννης Νιβορλής,  από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και απεργός της «Μαλαματίνα», εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου