Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Δυνάμωμα της πάλης ενάντια σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ενίσχυση του ΚΚΕ


Οι δύο μονομάχοι ετοιμάζονται για την προεκλογική περίοδο, θέτοντας σειρά διλημμάτων προς τον λαό, με στόχο τον αποπροσανατολισμό του, βάζοντας τα πραγματικά μεγάλα προβλήματα κάτω από το χαλί. Πρόσφατα έντονη δυσοσμία και μπόχα αναδίδεται από το σκάνδαλο των υποκλοπών και ιδιαίτερα στην ΚΕ του ΚΚΕ.

Με άλλοθι τον εξελισσόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, δεν αισθάνονται την ανάγκη να ψελλίσουν κάτι για την καλπάζουσα ακρίβεια σε βασικά είδη, που οδηγεί τον λαό σε απόγνωση.

Πανηγυρίζουν που από κοινού τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, έχουν μετατρέψει τη χώρα σε μια τεράστια αμερικανοΝΑΤΟική βάση - ορμητήριο για οποιαδήποτε επιχείρηση σε γειτονικές χώρες και ασφαλώς με συμμετοχή στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μετά την πρόσφατη επίσκεψη των ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ στις ΗΠΑ και την ιδιαίτερη μνεία στη χρήση των υποδομών Σούδας, Αλεξανδρούπολης και Βόλου για την υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ και NATO, επιβεβαιώνεται η όλο και βαθύτερη συμμετοχή στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια.

Οδηγός είναι η «Στρατηγική ΝΑΤΟ 2030», η οποία εκσυγχρονίζει τη «Στρατηγική Αντίληψη 2010», μετατρέποντάς την σε «περισσότερο πολιτική και παγκόσμια Συμμαχία», προσαρμόζοντάς την στην αντιμετώπιση ενός αβέβαιου και απειλητικού μέλλοντος.

Η ελληνική κυβέρνηση, όπως παρουσιάζει το ΝΑΤΟ σε επίσημα στοιχεία, δαπανά σε εξοπλισμούς το 3,76% του ΑΕΠ, κοντά 7,5 δισ. ευρώ, σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από αυτό που υποχρεούνται να δαπανούν τα μέλη του, ούσα η πρώτη χώρα αναλογικά ακόμη και από τις ΗΠΑ.

Επίσης αποδεικνύεται με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως με τον τρόπο που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται τα εξοπλιστικά προγράμματα, η χώρα μας αποτελεί έναν από τους καλύτερους πελάτες των μονοπωλίων των πολεμικών βιομηχανιών, δέσμια στις απαιτήσεις για συγκεκριμένους εξοπλισμούς εκ μέρους του ΝΑΤΟ, για την ενίσχυση της ΝΑ πτέρυγάς του.

Και φυσικά, αυτό δεν είναι πολιτική της ΝΔ μόνο, αλλά όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν. Δαπανούν δισεκατομμύρια για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, αντί να τα διαθέσουν για τις ανάγκες του λαού. Η σημερινή συμμετοχή στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας έχουν εμπλακεί στον Περσικό, στο Αφγανιστάν, στο Μάλι και στα Βαλκάνια, όπου και συνεχίζουν. Και τώρα εμπλέκονται στη Σαουδική Αραβία και την Ουκρανία με την αποστολή οπλισμού και πυρομαχικών, ενώ ετοιμάζεται να στείλει και προσωπικό.

Η προστασία των συνόρων μας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ είναι ένας μεγάλος μύθος, που τα αστικά κόμματα φροντίζουν να επικαλούνται. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα και θεωρεί το Αιγαίο ενιαίο επιχειρησιακό χώρο. Καλεί μάλιστα τις δυο χώρες «να τα βρούνε», δηλαδή να παζαρέψουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η συνάντηση στα τέλη του Μάρτη Μητσοτάκη και Ερντογάν, στο πλαίσιο της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, μόνο αθώα δεν ήταν. Η Δύση επιδιώκει να κρατήσει την Τουρκία στο ΝΑΤΟ, γιατί της είναι εξαιρετικά χρήσιμη και προκειμένου να το πετύχει αυτό είναι έτοιμη να παζαρέψει τις απαιτήσεις της τουρκικής αστικής τάξης. Οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά και οι ΗΠΑ από τη φύση τους δεν μπορούν να διασφαλίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Επισημαίνεται ότι οι βεβαιότητες ή προσδοκίες περί ύπαρξης πετρελαίου στο Αιγαίο εμφανίζονται ζωηρά στο προσκήνιο το 1973. Η χούντα των συνταγματαρχών είχε προχωρήσει σε ερευνητικές γεωτρήσεις νοτιοανατολικά της Λήμνου. Οι έρευνες όπως ήταν φυσικό πραγματοποιήθηκαν από αμερικανική εταιρεία και δεν προκάλεσαν, σε εκείνη τη φάση, την παραμικρή αντίδραση από την πλευρά της Τουρκίας. Για πρώτη φορά εκδηλώνεται αντίδραση από την πλευρά της Αγκυρας τον Νοέμβρη του 1973.

Η κυβέρνηση της Αγκυρας παραχωρεί στην τουρκική εταιρεία ΤΡΑΟ άδειες για πετρελαϊκές έρευνες σε 27 περιοχές. Ουσιαστικά είναι η πρώτη απροκάλυπτη τουρκική διεκδίκηση επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο.

Την πρώτη φορά, τον Νοέμβρη του 1973, η τουρκική κυβέρνηση δημοσίευσε χάρτες με τις περιοχές που εκχωρούνταν στην ΤΡΑΟ, βορειοδυτικά των νήσων Λέσβου και Χίου και νοτιοανατολικά και ανατολικά των νήσων Σαμοθράκης, Λήμνου και Αη Στράτη.

Αργότερα, στις 18 Ιούλη του 1974, παραχωρεί νέες άδειες για έρευνες υδρογονανθράκων σε τμήματα του Νότιου Αιγαίου, δυτικά των Δωδεκανήσων, σε περιοχές που ανήκουν στην υφαλοκρηπίδα των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων.

Σημειώνεται πως οτιδήποτε έχει συμβεί από τότε μέχρι και σήμερα στο Αιγαίο, γίνεται με παρεμβάσεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, με βαριές ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Η πρόσφατη δραστηριότητα για νέες έρευνες από την τουρκική πλευρά δεν είναι αθώα. Οι παρουσιαζόμενες ελλείψεις σε Ενέργεια σε παγκόσμια κλίμακα, μετά τις κυρώσεις στη Ρωσία και την αντίδρασή της, στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, δίνουν το έναυσμα για πιεστική αναζήτηση νέων πηγών Ενέργειας.

Εκτός του ΝΑΤΟ, στη λογική τού «βρείτε τα» έχει μπει και η ΕΕ. Γνωρίζει και αναγνωρίζει πως όταν πάνω από 4.500 ευρωπαϊκές επιχειρήσεις βρίσκονται στην Τουρκία, οποιαδήποτε άλλη στάση είναι σαν να πυροβολεί τα πόδια της. Στο καπιταλιστικό σύστημα οι επιχειρηματικοί όμιλοι σχεδιάζουν την πολιτική των κυβερνήσεων...

Η κυβέρνηση καλλιεργεί και ένα κλίμα εφησυχασμού στον λαό, όταν την ίδια στιγμή η Τουρκία με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ αμφισβητεί ανοιχτά το μισό Αιγαίο, την κυριαρχία ελληνικών νησιών, με παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου, στο πλαίσιο της στρατηγικής της «Γαλάζιας Πατρίδας». Καθημερινά έχουμε προκλητικές τουρκικές δηλώσεις, ενώ σημειώνεται νέο ρεκόρ παραβιάσεων, καταρρίπτοντας τον μύθο πως τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη και η οποιαδήποτε συμμαχία μαζί τους μπορεί να εξασφαλίσει την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Η παρουσία των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στη χώρα, πέραν όλων των άλλων, έχει πετύχει να συμπεριληφθεί και η Ελλάδα στη λίστα των «μη φιλικών χωρών» από τη Ρωσία, ενώ Ρώσοι αξιωματούχοι προειδοποιούν σε κάθε περίπτωση πως κάθε βάση στη χώρα αποτελεί στόχο των πυραύλων τους.

Η Ελλάδα συμμετέχει σε μεγάλο αριθμό ασκήσεων του ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνοντας την όλο και βαθύτερη εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η άσκηση «Defender Europe», με την οποία γίνεται κυκλική εναλλαγή δυνάμεων των ΗΠΑ της Αφρικής με την Ευρώπη, η «Atlantic Resolve» που μετά το 2014 φέρνει πρόσθετες αμερικανικές δυνάμεις στην Ευρώπη, ενώ και στην πρόσφατη Διμερή Διακλαδική Συνεκπαίδευση Ελλάδος και ΗΠΑ «POSEIDON'S RAGE 22» μεταστάθμευσαν στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα 10 F-35 και 14 F-15 των Αμερικανών, μαζί με το προσωπικό υποστήριξής τους.

Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που με κάθε τρόπο έχει προειδοποιήσει τον ελληνικό λαό ότι βρισκόμαστε σε μια δίνη από επικίνδυνες εξελίξεις. Είναι το κόμμα που με κάθε ευκαιρία επισημαίνει τους κινδύνους της εμπλοκής μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Εγγυητής της ειρήνης είναι μόνο οι λαοί, όχι οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

Οι λαοί της Ευρώπης, οι λαοί της περιοχής της Μεσογείου ετοιμάζονται για έναν δριμύ χειμώνα, με πολλές αρνητικές εκπλήξεις από τις κυβερνήσεις τους. Ηδη μιλούν για την περίφημη «επισιτιστική» κρίση. Η καθημερινή αύξηση των βασικών προϊόντων επιβεβαιώνει πως είναι πολύ μεγάλος ο μήνας για τους μισθούς και τις συντάξεις, που μόλις και φτάνουν το 15ήμερο.

Τώρα είναι η ώρα ο λαός να συμπορευτεί με το ΚΚΕ. Να αντιληφθεί πως όσα κόμματα και αν εμφανιστούν μπροστά του στις προσεχείς εκλογές, αποτελούν ανάχωμα και κόμματα μιας χρήσης.

Ο λαός μας έχει πλούσια εμπειρία από την κοροϊδία των κομμάτων που τον κυβέρνησαν και τον κυβερνούν. Τρανό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη αποκάλυψη των υποκλοπών - συνακροάσεων καθώς και οι συχνές συνακροάσεις - υποκλοπές των τηλεφώνων στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ. Οι απαράδεκτες, άθλιες και παράνομες υποκλοπές - παρακολουθήσεις, που έγιναν τόσο με την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούν πρόκληση για τον λαό μας. Ούτε η κυβέρνηση, ούτε και τα άλλα κόμματα ακούμπησαν το σάπιο, αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο, με το οποίο αλωνίζουν μυστικές υπηρεσίες, υπηρεσίες ασφαλείας, ιδιωτικοί στρατοί και κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί των ΗΠΑ, της ΕΕ και των κρατών - μελών της.

Πρόκειται για νόμους, κατευθύνσεις της ΕΕ και πρακτικές που υπηρετούν και θωρακίζουν πολύπλευρα την εξουσία και τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, σε βάρος του λαού και των δικαιωμάτων του.

Η μόνη πραγματική ελπίδα είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Για να σταματήσει ο παραλογισμός των εξοπλισμών προς όφελος ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Για να γυρίσουν πίσω γυναίκες και άντρες των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε αποστολές εκτός της πατρίδας μας.

Γιατί το ΚΚΕ είναι το κόμμα που διαχρονικά έχει πει μόνο αλήθεια και ουδέποτε κορόιδεψε τον λαό.

Για να είναι ο λαός αφέντης και νοικοκύρης στον τόπο του μακριά από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Γιατί πραγματικά αξίζουμε μια ζωή στα μέτρα των ονείρων, στο μπόι μας.


Γιάννης ΑΓΓΕΛΟΥ
Σχης (ΜΧ) εαΜΒΑ, Ms’c

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου