Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Τόπος συνάντησης της νεολαίας η «κόκκινη πολιτεία» στο «Καρατάσιου»


  • Με πλούσιο και αναβαθμισμένο περιεχόμενο και καλλιτεχνικό πρόγραμμα στις 15-16-17 Σεπτέμβρη
  • Το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε όλες τις πόλεις, και στη Θεσσαλονίκη, αποτελούν ένα μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού της νεολαίας στην κόκκινη πολιτεία που με μεράκι στήνουν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ. Πρώτα απ' όλα το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» αποτελεί την πιο καλή γνωριμία ενός νέου με την ΚΝΕ, τις θέσεις της, τη συμβολή της στους αγώνες του λαού και της νεολαίας.

Η νεολαία της Θεσσαλονίκης όλο το προηγούμενο διάστημα απέκτησε πλούσια αγωνιστική και πολιτική πείρα από τα μαζικά συλλαλητήρια με αφορμή την δολοφονία του Αλκη, την αντιμετώπιση φασιστικών επιθέσεων στα σχολεία, μέχρι τους μεγάλους αγώνες και τις κινητοποιήσεις κόντρα στην προσπάθεια εγκατάστασης πανεπιστημιακής αστυνομίας για την υπεράσπιση της επιχειρηματικής λειτουργίας στα πανεπιστήμια. Η παρακαταθήκη των αγώνων αυτών που έδωσε η νεολαία με μπροστάρηδες τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ δίνει δύναμη και κουράγιο για τη συνέχεια.

Το περιεχόμενο του Φεστιβάλ είναι υπόθεση κάθε νέου που αναζητά απαντήσεις σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα της εποχής μας

Ολα τα μέλη της ΚΝΕ δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την επιτυχία του Φεστιβάλ. Η μάχη της οικονομικής ενίσχυσης του Φεστιβάλ, της πλατιάς προπαγάνδισής του διαπερνά κάθε ΟΒ της ΚΝΕ που με ανυπομονησία περιμένει τις μέρες που θα ξεναγήσει τους φίλους της στους χώρους, στις εκθέσεις, στα στέκια του Φεστιβάλ. Το περιεχόμενο του Φεστιβάλ, των στεκιών, των συζητήσεων είναι υπόθεση κάθε μέλους της ΚΝΕ και κάθε νέου που αναζητά απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα της εποχής μας. Των νέων που συναντηθήκαμε σε μεγάλους αγώνες, στους χώρους μόρφωσης, που συγκινηθήκαμε και εμπνευστήκαμε από τους αγώνες της εργατικής τάξης όπως αυτούς των εργαζομένων της «e-food», της COSCO, της ΛΑΡΚΟ, που φωτίζουν τον δρόμο και μας γεμίζουν αισιοδοξία ότι ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Οι αγώνες του λαού μάς εμπνέουν για να συνεχίσουμε τον αγώνα για καλύτερους όρους ζωής και δουλειάς, για την κατάργηση της εκμεταλλευτικής κοινωνίας και την οικοδόμηση ενός άλλου συστήματος που θα βάζει μπροστά τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Η μελέτη των αγώνων μάς βοηθά να καταλήξουμε σε συμπεράσματα για τη συνέχεια, τα οποία μέσα από το Φεστιβάλ έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε με τους νέους, να τα βρούμε σε εκθέσεις, σε συζητήσεις.

Η διεξαγωγή του Φεστιβάλ συνδυάζεται με τη διεκδίκηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μαζί με τον λαό της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ώστε ο χώρος να αξιοποιηθεί για τις λαϊκές - εργατικές οικογένειες και τα παιδιά τους ως πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής. Αντίστοιχο παράδειγμα αποτελεί το πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά», στο οποίο για περισσότερα από 10 χρόνια πραγματοποιούνταν το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», το οποίο ανέδειξε τον ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου και συνέβαλε καθοριστικά στην αξιοποίησή του.

Με πλούσιο καλλιτεχνικό και πολιτικό πρόγραμμα

Το Φεστιβάλ μας ξεχωρίζει για το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα. Κάθε χρόνο οι σκηνές μας φιλοξενούν αγαπημένους καλλιτέχνες που αγκαλιάζονται από τον λαό της Θεσσαλονίκης. Η 4η σκηνή που θα φιλοξενήσει το Φεστιβάλ για πρώτη φορά δίνει τη δυνατότητα σε νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν το έργο τους, να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον καλλιτεχνικό χώρο. Δεν πρόκειται όμως μόνο για πολιτιστικό Φεστιβάλ, αλλά για μια μεγάλη πολιτική τριήμερη εκδήλωση με αφιερώματα σε μεγάλους καλλιτέχνες, με σκοπό η νέα γενιά να μάθει το έργο τους, να γαλουχηθεί με αξίες και ιδανικά που θα διέπουν τη νέα κοινωνία για την οποία παλεύει η ΚΝΕ, που προτάσσουν το δίκαιο και τον αγώνα του λαού, τον μόχθο του, την ιστορία του τόπου μας.

Τέτοια είναι τα αφιερώματα στον Μίκη Θεοδωράκη από το συγκρότημα της ΚΝΕ, στον Θάνο Μικρούτσικο, στον Μάνο Ελευθερίου, στον Δημήτρη Μητροπάνο και στη Μικρασιατική Καταστροφή. Επιπλέον, στον χώρο υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι - στέκια ανά τμήμα νεολαίας και μέτωπο πάλης, στα οποία ο επισκέπτης μπορεί να συμμετάσχει στις δραστηριότητές τους, να ξεναγηθεί σε εκθέσεις, να μάθει και να συζητήσει πλευρές του Προγράμματος του Κόμματος.

Αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας

Αυτό που κάνει τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ να διαφέρουν από όλα τα άλλα είναι ότι είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας μιας ολόκληρης Οργάνωσης, που το κάθε μέλος και φίλος της συμβάλλει με τη σκέψη του, με τα χέρια του για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη πολιτιστική - πολιτική εκδήλωση νεολαίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης και συχνά η ερώτηση «Πότε θα γίνει φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ;» έρχεται από τους φίλους μας ήδη από αρχές του καλοκαιριού.

Με οδηγό το σύνθημα του φετινού μας Φεστιβάλ, «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ, "για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό", Σοσιαλισμός η απάντηση στον 21ο αιώνα», επιδιώκουμε να φτάσουμε σε κάθε νέο της πόλης και να συζητήσουμε πλατιά ότι υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης και διέξοδος από το σύστημα της εκμετάλλευσης σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Είναι εκείνος ο δρόμος που απαλλάσσοντας την ανθρωπότητα από το καπιταλιστικό κέρδος βάζει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των αναγκών του μαθητή, του φοιτητή, του εργαζόμενου. Είναι η κοινωνία του σοσιαλισμού - κομμουνισμού!

Κάνοντας τη νύχτα μέρα, δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό, προετοιμάζουμε το 48ο Φεστιβάλ και με μεγάλη ανυπομονησία περιμένουμε τον λαό και τη νεολαία της Θεσσαλονίκης στις 15-16-17 Σεπτέμβρη στη δική μας κόκκινη γειτονιά στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» στην Πολίχνη.


Κωνσταντίνα ΛΙΑΡΑΤΣΙΚΑ
Μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και του Γραφείου του ΣΠ Κεντρικής Μακεδονίας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου