Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Τσολιάς στο φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ 2022


Κανείς δεν γλίτωσε από τη σάτιρα του Τσολιά Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη, που συνοδευόταν από την tsolia band, στη Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων, σε μια πλούσια μουσικοκωμική παράσταση.

Την... τιμητική τους είχαν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση για την πολιτική τους, αλλά φυσικά ο Τσολιάς δεν άφησε παραπονεμένους τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα.

Όπως είπε απευθυνόμενος στο κοινό «αν θες να λέγεσαι άνθρωπος μην ψηφίσεις όσους έφεραν μνημόνια, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς», «αν θες να λέγεσαι άνθρωπος, μπορείς να πορεύεσαι με τη σημαία με το σφυροδρέπανο». «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, οι Μεσσίες κάνουν το δικό τους παιχνίδι».

Στο επίκεντρο της παράστασης ήταν όλα τα καυτά ζητήματα της επικαιρότητας, όπως η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση και τα... ευφάνταστα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή τους.

Με τον δικό του μοναδικό τρόπο καταδίκασε επίσης τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Όπως πάντα, το κοινό συμμετείχε ενεργά στην πολύμορφη παράσταση με το γέλιο να μην έχει σταματημό, αλλά τα πολιτικά μηνύματα ήταν ξεκάθαρα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της.

Η παράσταση έκλεισε με το αντάρτικο «Σαν ατσάλινο τείχος» σε ροκ διασκευή, σπέρνοντας ενθουσιασμό και αγωνιστική ανάταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου