Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Η Ουάσινγκτον στέλνει «επικίνδυνα μηνύματα» ως προς την Ταϊβάν, λέει το Πεκίνο


 ΚΙΝΑ - ΗΠΑ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ στέλνει «πολύ λαθεμένα, επικίνδυνα μηνύματα» ως προς την Ταϊβάν και όσο περισσότερο ανεξέλεγκτες είναι οι ενέργειες των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας της νήσου 23 εκατομμυρίων κατοίκων τόσο λιγότερο εφικτή θα είναι η ειρηνική επίλυση του ζητήματος, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι στον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του πρώτου που δημοσιοποιήθηκε στο Πεκίνο.

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να υπονομεύσουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας με τη στάση τους όσον αφορά την Ταϊβάν, πρόσθεσε ο Ουάνγκ στη συνάντησή του με τον Μπλίνκεν χθες Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, προστίθεται στο κείμενο που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο, δείχνοντας ότι το θερμόμετρο των ανταγωνισμών στην περιοχή ολοένα και ανεβαίνει με τους κινδύνους για τους λαούς να αυξάνονται επικίνδυνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters


ΚΙΝΑ
Να προετοιμαστεί «για πραγματική μάχη» καλεί τον στρατό ο Σι Τζινπίνγκ

Ο κινεζικός στρατός «θα πρέπει να επικεντρωθεί στην προετοιμασία για πραγματική μάχη», δήλωσε σήμερα ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, μία δήλωση που επιβεβαιώνει ότι η προοπτική μίας γενικευμένης ένοπλης σύγκρουσης γίνεται όλο και πιθανότερη, καθώς οξύνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα. 

Σύμφωνα με την Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας, ο Σι έκανε τη δήλωση αυτή σε σεμινάριο για την εθνική άμυνα και τη στρατιωτική μεταρρύθμιση, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο. Ο Κινέζος πρόεδρος έδωσε επίσης εντολή να τηρηθεί αυστηρά το σχέδιο για την επίτευξη των στόχων της μεταρρύθμισης του στρατού.

Υπενθυμίζεται ότι η μεταρρύθμιση αυτή ξεκίνησε να υλοποιείται από το 2015 και στο πλαίσιό της ενισχύθηκαν και εκσυγχρονίστηκαν οι χερσαίες, αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις, ενώ δημιουργήθηκαν και μονάδες στρατηγικών πυραύλων. Η κινεζική ηγεσία έχει δηλώσει πως ο εκσυγχρονισμός των ενόπλων δυνάμεών της «ώστε να ανταποκριθούν πλήρως στις προκλήσεις της εποχής μας» σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2035.

Η δήλωση του Σι έγινε την ώρα που η αντιπαράθεση της Κίνας με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της εντείνεται καθημερινά.

Το πρωί της Τετάρτης, ο εκπρόσωπος της Ανατολικής Ζώνης της Διοίκησης Μάχης του κινεζικού στρατού δήλωσε ότι οι κινεζικές μονάδες βρίσκονται σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας μάχης μετά τη διέλευση πλοίων του αμερικανικού και καναδικού ναυτικού στα στενά της Ταϊβάν. Ο εκπρόσωπος είπε ότι τα στρατεύματα θα αντισταθούν σε όλες τις απειλές και είναι έτοιμα να υπερασπιστούν την κρατική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα.

(Πηγή: «RIA Novosti», «Xinhua»)

1 σχόλιο:

  1. Τους ενοχλαει λεει η Μελονι κι οχι οι Ζελενσκι ,Βοριδης ,Αδωνης,Πλευρης που ναι ηδη ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ !!
    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου