Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο φεστιβάλ ΚΝΕ 2022


Με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, έναν πολύ παλιό γνώριμο έκλεισε τις εκδηλώσεις της, αργά το βράδυ του Σαββάτου. η Κεντρική Σκηνή του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Έναν παλιό γνώριμο που δηλώνει «παρών» από το πρώτο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στη Καισαριανή, όπου συνεχίζει από τότε έως σήμερα να ανανεώνει το ραντεβού του όχι μόνο με την νεολαία μικρότερη ή μεγαλύτερη και στο τέλος να μην εύχεται μόνο '«καλή 'αντάμωση» αλλά και «ραντεβού στους δρόμους».

Ο λόγος φυσικά για τον αιώνιο έφηβο Βασίλη Παπακωνσταντίνου που για μια ακόμη φορά έβαλε φωτιά στη σκηνή, αλλά και κάτω από αυτήν. Δεν ήταν μόνο τα τραγούδια του και η θεατρικότητα στην ερμηνεία του που έβαλαν φωτιά αλλά και το κοινό από κάτω, που δεν σταμάτησε να ανάβει καπνογόνα και να τον αποθεώνει.


Συνηθισμένα πράγματα θα πουν κάποιοι για τις συναυλίες του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, αλλά αυτό το βράδυ στο πάρκο «Τρίτση» είχε ιδιαιτερότητα. Ηταν τα συνθήματα από τους νεολαίους της ΚΝΕ όπως το «Ένας αιώνας αγώνας και θυσία με το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», η αναφορά του τραγουδιστή στα πρώτα Φεστιβάλ της ΚΝΕ που εμφανίστηκε μαζί με τον Λοίζο, η ίδια η ανταπόκριση του κοινού στα πολιτικά τραγούδια, που ηλέκτρισαν από την αρχή την ατμόσφαιρα.

Ο ερμηνευτής έδωσε το δικό του έναυσμα για να πάρει φωτιά το πάρκο «Τρίτση», μιλώντας για τον Τσε Γκεβάρα (σ.σ. τραγούδησε τον Τσε), τον Νίκο (σ.σ. Μπελογιάννη) όταν τραγουδούσε το «Πόρτο Ρίκο».

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ουσιαστικά στη συναυλία διηγήθηκε μια ιστορία μέσω των τραγουδιών που επέλεξε να ερμηνεύσει. Δικά του ή άλλων ερμηνευτών.

Μια ιστορία που ως κοινή αναφορά έχουν τον άνθρωπο που αγωνίζεται να κατακτήσει την ελευθερία του και να εναντιωθεί σε ότι τον καταπιέζει. Ανάμεσα σε αυτά ήταν ο «Τρίτος Παγκόσμιος», ο «Στρατιώτης», το τραγούδι «Σελήνη και Αστρα», το «Ενοχος χωρίς αιτία», το «Φοβάμαι», και η «Σφεντόνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου