Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Ένα χρήσιμο «σκονάκι» για κάθε μαθητή!


 Η ΚΝΕ κυκλοφόρησε ένα πρωτότυπο και καλαίσθητο υλικό για τους μαθητές και τις μαθήτριες Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ με τίτλο «Το σκονάκι!».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που δεν μπορούν και δεν θέλουν να κάνουν ακόμα μια χρονιά υπομονή, να κάτσουν με σταυρωμένα χέρια στις «δύσκολες μέρες» που η ΕΕ, η κυβέρνηση και όλα τα αστικά κόμματα μας λένε ότι έρχονται, που δεν συμβιβάζονται με το σχολείο και τη ζωή που δεν χωρούν τα όνειρα και τις ανάγκες τους, προμηθεύονται από την ΚΝΕ το κατάλληλο «σκονάκι» για «να τους χαρίσουμε εμείς μαζί έναν δύσκολο χειμώνα»!

Στο «σκονάκι» μπορεί να βρει κανείς τις αιτίες που το σχολείο και η καθημερινότητα ενός μαθητή γίνονται διαρκώς χειρότερα, να παρακολουθήσει τη διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που διαμόρφωσαν το σημερινό σχολείο που εξοντώνει αλλά και να ανακαλύψει τη δύναμη των μαθητικών αγώνων στο να εμποδιστούν και να καθυστερήσουν νόμοι που έκαναν το σχολείο ακόμα χειρότερο.

Το «σκονάκι» ανοίγει τον προβληματισμό για το τι μαθητικά συμβούλια έχουν ανάγκη οι μαθητές αλλά και γιατί η ΚΝΕ είναι εγγύηση για δυνατούς μαθητικούς αγώνες με τόλμη, διάρκεια και αντοχή.

Τελικά, γιατί αξίζει σήμερα ένας μαθητής να παλέψει μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ για να αλλάξει ο κόσμος και να κατακτήσουμε την κοινωνία των σύγχρονων δικαιωμάτων, της ολόπλευρης και ισότιμης μόρφωσης, της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου