Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Βρώμικες επιδιώξεις


 Από τα μέχρι στιγμής δημοσιεύματα για τους κακοποιούς που συνελήφθησαν με την επέμβαση της αστυνομίας στη φοιτητική εστία της Πολυτεχνειούπολης, προκύπτει ότι τους παρακολουθούσαν τουλάχιστον από τον περασμένο Γενάρη. Διέρρευσαν μάλιστα μέχρι και ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες τους από τότε, που δείχνουν ότι οι κρατικές υπηρεσίες ήξεραν και για την εμπλεκόμενη δόκιμη αστυνομικό της σπείρας. 

Μαζί με αυτά κυκλοφορούν και πολλά βίντεο και φωτογραφίες από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπου οι συλληφθέντες εκθέτουν μέχρι και τον οπλισμό τους. Αν στα παραπάνω προσθέσουμε ότι εδώ και πολλά χρόνια οι φοιτητές και οι σύλλογοί τους καταγγέλλουν τις συμμορίες που αλωνίζουν στην εστία, το ...καρέ συμπληρώνεται:

 Το κράτος τούς συγκεκριμένους τους είχε στο «χέρι», οι αρχές γνώριζαν μέχρι και σε ποια άλλα διαμερίσματα έμεναν στου Ζωγράφου, έξω από την Εστία. Ομως, για κάποιο λόγο, προφανώς με «άνωθεν» εντολές, το «ντου» της αστυνομίας επιλέχτηκε να γίνει μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο και ...όλως τυχαίως παράλληλα με τις προσπάθειες να μπάσουν την «Πανεπιστημιακή Αστυνομία» στα ιδρύματα, που συναντούν ισχυρές αντιδράσεις. 

Η στόχευσή τους βγάζει μάτι. Τόσο με την αξιοποίηση της σαπίλας που το ίδιο το κράτος καλλιεργεί ή ανέχεται, όσο και με την ετοιμότητα που έδειξαν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης για να συκοφαντήσουν τους φοιτητές, αλλά και την ΚΝΕ, που εύστοχα αποκάλυψαν και κατήγγειλαν τις βρώμικες επιδιώξεις.

 Γελοία, αποπροσανατολιστική και επικίνδυνη η κυβερνητική απόπειρα να νεκραναστήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία

2 σχόλια:

  1. Οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν καταγγείλει το "χάλι" στις εστίες, οι κυβέρνηση και η αστυνομία δεν έκαναν τίποτα.
    Γιατί;

    Πέραν από αυτά που αναφέρει το άρθρο, ειναι και:
    Η φύλαξη της φοιτητικής εστίας Ζωγράφου, όπως και όλων των φοιτητικών εστιών της χώρας έχει παραχωρηθεί σε εταιρεία security, με απευθείας ανάθεση.
    Την ευθύνη την έχει το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), πρόεδρος του οποίου είναι ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος.

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου