Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Ιβηρικά παραμύθια


«Στο τραπέζι των διαβουλεύσεων βρίσκεται επί της ουσίας μία πρόταση που προσιδιάζει στο ειδικό μοντέλο, δηλαδή το μοντέλο που εφαρμόζεται από την άνοιξη σε Ισπανία και Πορτογαλία. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα πρέπει, όπως ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας, να επιδοτηθούν ηλεκτροπαραγωγοί. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα χρηματοδοτικό εργαλείο από την ΕΕ με σκοπό να βοηθήσει τα κράτη - μέλη».

Αυτά έγραφε στο ρεπορτάζ της για την άτυπη σύνοδο της ΕΕ η «Αυγή» την περασμένη Κυριακή, ομολογώντας λίγο - πολύ ότι το περιβόητο «ιβηρικό μοντέλο», που λιβανίζει ολημερίς ο ΣΥΡΙΖΑ και που τώρα συζητάει η ΕΕ... επιδοτεί τους ηλεκτροπαραγωγούς.

Κι ενώ ο κόσμος το είχε τούμπανο, εκείνοι έγραφαν από τον περασμένο Απρίλη: «Η ιβηρική εξαίρεση, που δεν έχει δημοσιονομικό αποτύπωμα, αναμένεται να ελαφρύνει τους λογαριασμούς των καταναλωτών της Ισπανίας και της Πορτογαλίας κατά τουλάχιστον 40% για 12 μήνες».

Τι επιβεβαιώνεται; Οτι όλες οι «λύσεις» που πέφτουν στο τραπέζι για την ελάφρυνση τάχα του λαού, τον «ξαφρίζουν» από την άλλη τσέπη, επειδή παραμένουν άθικτα και ενισχύονται η «απελευθερωμένη» αγορά Ενέργειας, οι «πράσινες» μπίζνες, η συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις κυρώσεις. Ο λαός πληρώνει είτε με τα κρατικά χρέη που αυξάνονται είτε με τα «χρηματοδοτικά εργαλεία» για να θωρακίζεται η κερδοφορία των ομίλων.

Ολα τα άλλα είναι παραμύθια. Ο λαός μας έχει χορτάσει από κυβερνητικούς «σωτήρες» και υποτιθέμενες «λύσεις» εντός των τειχών της καπιταλιστικής κερδοφορίας και των «αντοχών της οικονομίας». Τώρα είναι η ώρα να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου