Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Αμεση κατάργηση της αξιολόγησης των διανομέων

Εντελώς τυχαία έπεσε στην αντίληψή μας ότι η εταιρεία "πέρασε" στα συνεργαζόμενα καταστήματα σύστημα αξιολόγησης διανομέων. Μια αξιολόγηση για την οποία όχι μόνο δεν πήρε τη γνώμη μας, όπως δεσμεύτηκε τον Σεπτέμβριο, αλλά δεν μπήκε καν στον κόπο να μας ενημερώσει. Με αποτέλεσμα να γίνει εν αγνοία μας αυτή η διαδικασία!

Βάζει τα καταστήματα να αξιολογούν εμάς τους διανομείς που με κρύα, βροχές, καύσωνες κάνουμε μια δουλειά που έχει αποδειχθεί το πόσο επικίνδυνη είναι, μια δουλειά στην οποία τουλάχιστον 10 από μας κάθε χρόνο δεν γυρνάνε σπίτι τους!

Μέσω μιας υποκειμενικής αξιολόγησης, της οποίας οι διαθέσιμες επιλογές στοχεύουν να χαρακτηρίσουν τον διανομέα "μειωμένης απόδοσης", χρησιμοποιώντας τα λάθη της εταιρείας, μετακυλίει σε εμάς, τους διανομείς, όλη την ευθύνη για τυχόν καθυστερήσεις, για τυχόν λάθη στις παραγγελίες και για τα διαρκή προβλήματα της εφαρμογής, που επανειλημμένα έχουμε επισημάνει σαν σωματείο αλλά καμία απάντηση, ούτε βελτίωση, είδαμε. Αντ’ αυτού το μόνο που είδαμε είναι να καθιερώνεται η αυτόματη παράδοση των παραγγελιών, τα επιπλέον βήματα για άφιξη στο κατάστημα και στον πελάτη και τέλος η αξιολόγησή μας!

Όλες αυτές είναι κινήσεις που στόχο έχουν τον περαιτέρω έλεγχο και εντατικοποίηση της εργασίας μας. Όλες αυτές οι κινήσεις είναι επικίνδυνες! Αυξάνουν το άγχος και την πίεση σε μας τους διανομείς και αυξάνουν τον κίνδυνο ατυχήματος.

Μετά τον αγώνα που κάναμε τον Σεπτέμβρη, η εταιρεία αναγκάστηκε επί της ουσίας να καταργήσει την αξιολόγηση που έκανε και μέσω αυτής επιχείρησε να απολύσει 115 διανομείς, τώρα επαναφέρει από την πίσω πόρτα μια άλλου τύπου αξιολόγηση, το ίδιο αναξιόπιστη! Μήπως να περιμένουμε και απολύσεις ή λήξεις συνεργασίας ή όπως αλλιώς θα τις ονομάσει;

Ζητάμε:

·         Άμεση κατάργηση της αξιολόγησης των διανομέων.

·         Εκκαθάριση των ταμείων και καθιέρωση on line συστήματος ελέγχου των ταμείων μας.

·         Μείωση των τεράστιων αποστάσεων και καθιέρωση μέγιστης ακτίνας παραλαβής και παράδοσης των παραγγελιών.

·         Παροχή από την εταιρεία επιπλέον εξοπλισμού ατομικής προστασίας.

·         Να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας με το Σωματείο μας

Σωματείο Εργαζομένων «E-FOOD» Θεσσαλονίκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου