Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ηλεκτρικού ρεύματος


Τα εργατικά σωματεία και οι φορείς της Θεσσαλονίκης λένε ως εδώ!

Το τεράστιο κύμα ακρίβειας, οι απανωτές αυξήσεις στο ρεύμα και συνολικά στην ενέργεια, έχουν βουλιάξει τον προϋπολογισμό κάθε σπιτιού.

Η αιτία των υπέρογκων λογαριασμών είναι η απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας και η μετατροπή της σε εμπόρευμα, ενώ εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, η κατάσταση καθημερινά βλέπουμε να χειροτερεύει. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά νοικοκυριά δεν ανέχονται να ζουν στα σκοτάδια και το κρύο για να κερδίζουν αμύθητα πλούτη οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ενέργεια.

Οι αυξήσεις που τάζει η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό τη στιγμή που κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και η υποαπασχόληση με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων. Την ίδια στιγμή το ήδη μικρό εισόδημα εξαφανίζεται από τους υπέρογκους φόρους και τις μεγάλες χρεώσεις στο ρεύμα, στο φυσικό αέριο, στη βενζίνη, στο πετρέλαιο, στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο, συνταξιούχο, αυτοαπασχολούμενο, τις γυναίκες, τη νεολαία που έρχονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, τις δυσβάστακτες ανατιμήσεις στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στη βενζίνη, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο σούπερ μάρκετ. Σε όλους όσους λένε ''φτάνει, ως εδώ, δεν πάει άλλο''!

Διεκδικούμε:

  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ηλεκτρικού ρεύματος.

  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

  • Κατάργηση όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις Ρήτρες Αναπροσαρμογής.

  • Κατάργηση του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

Η επιτυχία της απεργίας είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων. Μπορεί να στριμώξει και να στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία που με το καρότο των παροχών-ψίχουλα επιδιώκουν να καλλιεργήσουν στάση αναμονής και να μας ξεγελάσουν.

Όλοι και όλες στην κινητοποίηση των σωματείων την Δευτέρα, 4 Απρίλη, στις 10:00 στο κατάστημα της ΔΕΗ Τσιμισκή 136 (συγκρότημα κτηρίων ΧΑΝΘ) και στην απεργιακή συγκέντρωση 6 Απρίλη, 11πμ στο Άγαλμα Βενιζέλου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου