Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Ρωσικές μονάδες κατέλαβαν θέσεις στο Ντονμπάς, σύμφωνα με το Κίεβο


Μονάδες του ρωσικού στρατού
έχουν καταλάβει διάφορες θέσεις στην ανατολική Ουκρανία και οχυρώνονται σε αυτές, σύμφωνα με ενημέρωση του ουκρανικού γενικού επιτελείου αργά χθες το βράδυ.

Τις προηγούμενες 24 ώρες, οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην πόλη Σλοβιάνσκ, στην περιφέρεια Ντονέτσκ, ενώ απέκτησαν έρεισμα στη Λοζόβα, μικρή πόλη αλλά σημαντικό σιδηροδρομικό κόμβο στην περιοχή του Χαρκόβου, σύμφωνα με τους Ουκρανούς στρατηγούς.

Στη Σελένα Νταλίνα στην περιφέρεια Ντονέτσκ και στην Κριμαία, στην περιοχή Λουγκάνσκ, 40 χιλιόμετρα ανατολικά, που κυρίευσαν πριν από μερικές ημέρες, οι ρωσικές δυνάμεις επεκτείνουν τις θέσεις τους και προετοιμάζονται για νέες επιθέσεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πιθανόν απέκτησαν επίσης έρεισμα στη Στέπνε, στο Ντονέτσκ, κατά το ουκρανικό γενικό επιτελείο, το οποίο ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις μπόρεσαν να απωθήσουν επιθέσεις στην περιφέρεια του Λουγκάνσκ –το 80% της οποίας φέρεται να έχει πέσει στα χέρια των Ρώσων–, στη Ρουμπίσνε και στο χωριό Νοβοτόσκιβσκε.

Στη Μαριούπολη, ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τα αεροπορικά πλήγματα και τον αποκλεισμό της χαλυβουργίας Αζοφστάλ, πάντα σύμφωνα με το επιτελείο. Σύμφωνα με την Ουκρανή αντιπρόεδρο, οι ουκρανικές αρχές ελπίζουν ότι θα μπορέσει να ανοίξει διάδρομος εντός της ημέρας για να επιτραπεί η απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Su-25 και κατέστρεψαν τρία ελικόπτερα MI-8 σε αεροδρόμιο στην περιοχή του Χαρκόβου της Ουκρανίας. Νωρίτερα είχε αναφέρει ότι τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν τις οχυρές θέσεις Ουκρανών εθνικιστών σε σχολείο σε έναν πρόσφατα απελευθερωμένο οικισμό στην περιοχή Χερσώνα.

Παρά την κατάσταση αυτή επί του πεδίου, ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ δήλωσε χθες Παρασκευή βέβαιος ότι η χώρα του θα νικήσει στον πόλεμο με τη Ρωσία πολύ σύντομα, αντιδρώντας στη δήλωση του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, πως παραμένει πιθανό η Ρωσία να επικρατήσει στη σύρραξη που ξέσπασε την 24η Φεβρουαρίου.

«Είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι η Ουκρανία θα νικήσει σε αυτόν τον πόλεμο» και «η νίκη θα έρθει πολύ σύντομα», είπε ο κ. Σμίχαλ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ερωτηθείς για την προειδοποίηση του κ. Τζόνσον.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα πως οι σύμμαχοι παραδίδουν εντέλει τα όπλα, τα οποία ζήτησε το Κίεβο, προσθέτοντας πως τα όπλα θα βοηθήσουν στο να σωθούν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα χθες, ο Ζελένσκι είπε, επίσης, πως τα σχόλια που έκανε νωρίτερα σήμερα ένας Ρώσος στρατηγός σχετικά με την ανάγκη σύνδεσης με τη Μολδαβία δείχνουν ότι η Μόσχα θέλει να εισβάλει σε άλλες χώρες.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS, dpa

 

1 σχόλιο:

  1. Η σφαγή του Ουκρανικού λαού συνεχίζεται στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΡΩΣΙΑΣ ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε και των αντίστοιχων τμημάτων της αστικής τάξης για μερίδιο απο την λεία βουτηγμένο στο αίμα του λαού. Είναι το τραγικό αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης της ανατροπής του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ το 1991 απο την οπορτουνιστική αντεπανάσταση. Ολοι όσοι βρίσκονται στην ηγεσία της Ιμπεριαλιστικής Ρωσίας τα τελευταία 30 χρόνια ήταν μέλη και στελέχη του ...ΚΚΣΕ... πρώην Μπολσεβίκων την περίοδο 1956 1991 με οπορτουνιστική προβιά και με την βοήθεια των δυτικών Ιμπεριαλιστών κατέστρεψαν τα πάντα. Με τίποτα δεν θα κρυφτούν τα εγκλήματα του Ρώσικου Ιμπεριαλισμού πίσω απο την μεγάλη νίκη της 9ης Μάη του 1945 του κόκκινου στρατού των Μπολσεβίκων που έσωσαν την ΕΣΣΔ και απέσπασαν 7 χώρες απο τον καπιταλισμό. Με τίποτα δεν θα ξεπλυθεί η καταστροφή της Κ.Δ μετά το 1935 απο τον οπορτουνισμό πίσω απο αυτή την νίκη. Η Οπορτουνιστική 5η φάλαγγα κατέστρεψε την Κ.Δ μετά το 1935 και την ΕΣΣΔ μετά το 1956. Το μόνο που μπορεί να σταματήσει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο είναι η προλεταριακή επανάσταση με γραμμή κοινωνική συμμαχία ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου