Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Νέο λάδι στη φωτιά του πολέμου


Η Φινλανδία ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει την ένταξη της στο ΝΑΤΟ 

Ο πρόεδρος και η πρωθυπουργός της Φινλανδίας ανακοίνωσαν και επίσημα ότι η χώρα θα υποβάλει αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ, σε μια κίνηση που θα ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης. 

«Είναι μία ιστορική ημέρα. Μια νέα εποχή αρχίζει», δήλωσε ο Φινλανδός πρόεδρος, Σ. Νιινίστο, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, χωρίς ίχνος πρωτοτυπίας, σερβίροντας στο λαό της χώρας του το εξόφθαλμα χρεωκοπημένο «παραμύθι» ότι το ΝΑΤΟ θα εγγυηθεί την ασφάλεια της Φινλανδίας. 

Η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας προκαλεί την αντίδραση της Ρωσίας. Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Αλ. Γκρούσκο, προειδοποίησε ότι η χώρα του θα απαντήσει ανάλογα στην περίπτωση που το NATO μεταφέρει πυρηνικές δυνάμεις κοντά στα σύνορα της.

Το θέμα της ένταξης των δύο χωρών στη λυκοσυμμαχία απασχολεί και τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, καθώς γίνεται προσπάθεια να καμφθούν οι αντιρρήσεις στη διεύρυνση που προβάλει η τουρκική κυβέρνηση, προκειμένου να παζαρέψει περισσότερα ανταλλάγματα.

 

2 σχόλια:

  1. Την πρόθεσή της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ αναμένεται να εκφράσει επισήμως, μέσα στο Μάϊο, η κυβέρνηση της Σουηδίας.
    ΚΚ Σουηδίας: Λέει «όχι» στην ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ — Συνέντευξη του Αντρέας Σόρενσεν

    https://atexnos.gr/%ce%ba%ce%ba-%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%b7%ce%b4%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%bb%ce%ad%ce%b5%ce%b9-%cf%8c%cf%87%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δύο ήταν οι μεγάλες εκπλήξεις του Σαββατοκύριακου
    πήρε η Ουκρανία την Ευρωβίζιον και βγήκε πρόεδρος στον Συριζα ο Τσιπρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου