Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Ψηφίστηκε ο αντιδραστικός νόμος – πλαίσιο για τα ΑΕΙ


Ψηφίστηκε, χτες αργά το βράδυ, στην Ολομέλεια της Βουλής, με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας, ο επαίσχυντος νόμος - πλαίσιο της κυβέρνησης. Ο νόμος - πλαίσιο «πέρασε» με 157 ψήφους υπέρ και 56 κατά.

Την ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής απαίτησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προκειμένου να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του με την ψήφιση αυτού του αντιδραστικού νομοθετήματος. Επίσης, το ΚΚΕ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 296 που αφορά τα πανεπιστημιακά δάση, όπου ψήφισαν υπέρ 179, κατά 33 και 1 «παρών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις αντιπολιτευτικές του κορόνες και τις διάφορες κινήσεις εντυπωσιασμού, όπως το αίτημα αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε, τελικά όταν το πράγμα έφτασε στο «διά ταύτα», δηλαδή στην ονομαστική ψηφοφορία, αποχώρησε, προφανώς για να μη βρεθεί στη δύσκολη θέση να καταψηφίσει άρθρα που είναι συνέχεια των δικών του αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, όπως του νόμου Γαβρόγλου, για τα οποία δηλαδή έχει και εδώ «λερωμένη τη φωλιά του».

Επί της αρχής καταψήφισε το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, κυρίως για λόγους διαμαρτυρίας για το ότι η κυβέρνηση ακόμα «δεν εφάρμοσε τον νόμο για την πανεπιστημιακή αστυνομία», αφού υπερψήφισε την πλειοψηφία των άρθρων, για τα οποία να σημειωθεί είχε καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας η ΝΔ. Κατά επί της αρχής ψήφισαν Ελληνική Λύση και ΜέΡα25, καταθέτοντας ωστόσο τις δικές τους αντιδραστικές προτάσεις που αποτελούν απλές παραλλαγές των όσων νομοθετεί η κυβέρνηση.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ στη διάρκεια της διήμερης συζήτησης σφυροκόπησαν το νομοσχέδιο κάνοντας φύλλο και φτερό κάθε του διάταξη, αναδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, στη βάση της στρατηγικής του ΟΟΣΑ και της ΕΕ και των κατευθύνσεων του ΣΕΒ, δίνει συνέχεια στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, προωθεί ακόμα πιο αποφασιστικά τη σύνδεση των πανεπιστημίων με τις σύγχρονες ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, υψώνοντας νέους ταξικούς φραγμούς στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

«Τίποτα δεν τελειώνει εδώ», ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, στη δευτερολογία του λίγη ώρα πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου, «γιατί το φοιτητικό, το εργατικό και το λαϊκό κίνημα θα το αφήσουν στα χαρτιά!».

 Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα για το νεο νόμο πλαίσιο στα ΑΕΙ

 


 Twitter της Νίκη Κεραμέως, για την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ

Είπε και μια αλήθεια, χθες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου