Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις για τις αντιασφαλιστικές ανατροπές


Μαζικές και μαχητικές είναι και οι νέες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Γαλλίας, στο πλαίσιο της σημερινής πανεθνικής τους απεργίας ενάντια στις νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν.

Στο πλευρό των εργαζομένων και των συνταξιούχων διαδηλώνουν και οι μαθητές: Εκατοντάδες ενώσεις μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχωρούν σε αποκλεισμούς σχολείων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από χτες. Η νέα γενιά διαδηλώνει για δουλειά με δικαιώματα, καθώς το νέο νομοσχέδιο βάζει στο στόχαστρο το δικαίωμά της και στη συνταξιοδότηση - με τις «ελαστικές» σχέσεις να τσακίζουν κόκαλα - αλλά και στις παροχές Υγείας και Πρόνοιας.

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στο Παρίσι. Η προσυγκέντρωση των Βερσαλλιών, στην οποία συμμετέχει και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, που βρίσκεται από χθες στη Γαλλία, διέσχισε τους δρόμους της πόλης με πορεία. Το μουσείο του παλατιού των Βερσαλλιών είναι κλειστό με καθολική απεργία των εργαζομένων.

Από μαζική απεργιακή διαδήλωση στην Μπαγιόν, στη νοτιοδυτική Γαλλία
 
Η εργατική τάξη της Γαλλίας πλημμυρίζει τους δρόμους σε όλες τις πόλεις. Η διαδήλωση στην πόλη Clermont-Ferrand είναι τεράστια.

Μεγαλειώδης είναι η διαδήλωση των απεργών και στην πόλη-λιμάνι Saint-Nazaire.

Από τη διαδήλωση στην Μπαγιόν

Με τις σημερινές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι απαντούν στην κυβερνητική αδιαλλαξία που εκφράστηκε δια στόματος της πρωθυπουργού, Ελιζαμπέτ Μπορν, η οποία το Σαββατοκύριακο είπε ότι η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης δεν είναι «πλέον διαπραγματεύσιμη».

Σημειώνεται ότι η συζήτηση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ξεκίνησε χθες Δευτέρα, ενώ στην Ολομέλεια αναμένεται να υποβληθεί στις 6 Φλεβάρη.

1 σχόλιο:

  1. Δυναμικό «παρών» του ΠΑΜΕ στις τεράστιες απεργιακές συγκεντρώσεις της Γαλλίας
    https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/319050/dynamiko-paron-toy-pame-stis-terasties-apergiakes-sygkentroseis-tis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου