Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Ομολογίες «συναίνεσης» με τη ΝΔ (και) στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό


Αποκαλυπτική για άλλη μια φορά η Πόπη Τσαπανίδου, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πριν από λίγες ημέρες δήλωνε: «Εδώ δεν μιλάμε να συγκρίνουμε δύο κόμματα, γιατί δεν έχουμε καμία διαφορά μεταξύ μας, κυρίως σε τέτοια σοβαρά ζητήματα, όπως τα θέματα δημοκρατίας...».

Σήμερα, σειρά έχουν τα «σοβαρά ζητήματα» του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού, στα οποία πρέπει να καταγραφεί η συμφωνία των δύο κομμάτων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και να δοθούν τα αναγκαία διαπιστευτήρια στους συμμάχους της ΕΕ για την διαφύλαξη των «ευρωπαϊκών συνόρων» και την «αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης». Έτσι, η Πόπη Τσαπανίδου διευκρίνισε με στόμφο σε πρωινή εκπομπή την Δευτέρα 30 Γενάρη: «Η Ελλάδα πρέπει να είναι ασφαλής χώρα για τους κατοίκους της. Η Ελλάδα πρέπει να προστατεύει τα σύνορά της και εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ το κάνουμε... Εμείς συντηρήσαμε τον φράχτη... Τότε φτιάχναμε αυτό που είχε ονομαστεί αόρατος φράχτης, ένα σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης, που θα προστάτευσε πλήρως την χώρα μας από την ιστορία αυτή των μεταναστών... Φυσικά και στηρίζουμε τον φράχτη».

Πίσω από την προκλητική κοκορομαχία τους για τη «νεκρή Μαρία», λοιπόν, κρύβεται η απόλυτη σύμπλευσή τους για την ένταση της καταστολής στα σύνορα σε βάρος των κατατρεγμένων θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων, τους επικίνδυνους φράχτες και τα υπερσύγχρονα μέσα παρακολούθησης, ελέγχου και φακελώματος, τις απελάσεις και τις επαναπροωθήσεις, το ρόλο του χωροφύλακα της Frontex κ.λπ. Όμως, η ένταση της καταστολής σπρώχνει τους απελπισμένους πρόσφυγες ακόμα πιο σφιχτά στα νύχια των κυκλωμάτων διακινητών και στην αναζήτηση ακόμα πιο επικίνδυνων διαδρομών, με αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς και αγνοούμενους στον Έβρο και το Αιγαίο.

Τί μας διευκρίνισε, λοιπόν, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ; Ότι καμιά διαφορά δεν έχουν ΝΔ και ΣΥΝΡΙΖΑ στην υλοποίηση των ευρωενωσιακών κατευθύνσεων για την κατακρεούργηση της Συνθήκης της Γενεύης για τους πρόσφυγες και την απόδοση της ιδιότητας του πρόσφυγα μόνο στα θύματα του ρωσο-ΝΑΤΟικού πολέμου στην Ουκρανία, για προφανείς γεωπολιτικούς λόγους, την ίδια ώρα που τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε Συρία, Αφγανιστάν κ.ά. βαφτίζονται «παράνομοι μετανάστες». Καμιά διαφορά δεν έχουν στην αναπαραγωγή της απατηλής προπαγάνδας ότι οι ξεριζωμένοι πρόσφυγες απειλούν τα σύνορα της χώρας και την ασφάλεια της Ελλάδας, δίνοντας άλλοθι στις ακροδεξιές ιαχές για τους «λαθρομετανάστες εισβολείς». Καμιά διαφορά, άλλωστε, δεν έχουν ούτε και στα «σοβαρά ζητήματα» της λεγόμενης νόμιμης μετανάστευσης, αφού και οι δυο στηρίζουν τις διακρατικές συμφωνίες σύγχρονου σκλαβοπάζαρου για την εισαγωγή φθηνού εργατικού δυναμικού στην χώρα χωρίς δικαιώματα, όπως η Συμφωνία Ελλάδας - Μπαγκλαντές που την ψήφισαν και οι δύο -μαζί με το ΠΑΣΟΚ- ή η Συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε παρόν γιατί δεν είναι αρκετά τολμηρή αφήνοντας τους εργοδότες πιο «ελεύθερους» στην επιλογή των εργαζομένων!

Έτσι, αντιλαμβάνονται την «δικαιοσύνη» και τον σεβασμό στα «ανθρώπινα δικαιώματα» εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου